07 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 noiembrie 2019

Ce se întâmplă cu căldura ! Directorul RAM explică de ce sunt reci caloriferele

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2689 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro


Primăvara din luna noiembrie, motiv de bucurie pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. Cum pe timpul zilei se înregistrează chiar și valori de 24 de grade Celsius, Regia Autonomă Municipală a decis să furnizeze căldură doar între anumite ore, ceea ce va determina facturi mai mici.
De câteva zile, de când soarele a devenit foarte generos iar vremea ne duce cu gândul la lunile de primăvară, și în case s-a încălzit semnificativ. Motiv pentru care mulți buzoieni s-au adresat Regiei Autonome Municipale și au solicitat ca pe timpul zilei căldura să fie oprită. Așa că în prezent RAM Buzău furnizează căldură cu program. Și așa va fi cât timp vremea va permite menținerea caloriferelor reci pe timpul zilei. Alta este însă situația în școli. Dacă locatarii din municipiu au cerut închiderea robinetului la căldură pe timpul zilei, în unitățile de învățământ căldura este furnizată non stop astfel încât elevii să nu aibă de suferit.
”La cererea mai multor abonați, cum că este foarte în timpul zilei și le luăm banii degeaba, am decis i ca între orele 10 și 16 să oprim cazanul cel mare și implicit căldura. Merg operatorii noștri și închid căldura. La școli însă căldura se dă non stop. Cât timp temperaturile vor fi ca în aceste zile dăm căldură cu program, când se răcește dăm non stop”!, a declarat directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru.

Furnizarea căldurii cu program în ultima lună de toamnă le va aduce buzoienilor facturi mai mici la căldură față de aceeași perioadă a anului trecut. Conducerea Regiei estimează că facturile pentru luna noiembrie vor fi mai mici cu circa 10-15 la sută.
Pe de altă parte, luna noiembrie este prima lună în care buzoienii beneficiază de ajutoare pentru plata facturilor la căldură. Numărul beneficiarilor a scăzut însă semnificativ față de anul trecut. Valul de debranșări de la RAM din această vară a dus la această situație. Până la această dată, doar 56 de buzoieni au solicitat sprijin financiar pentru plata căldurii.

Anul acesta s-au înregistrat debranșări record de la sistemul centralizat de încălzire al orașului. Un sfert din numărul total al abonaților Regiei Autonome Municipale au renunțat la serviciile societății, adică peste 4000 de persoane.Etichete: întâmplă |  caloriferele |  căldura |  Directorul |  explică
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU