23 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 octombrie 2018

Ce scumpiri ne mai așteaptă, în prag de iarnă

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1450 vizualizari 0 comentarii

În prag de iarnă, o nouă scumpire îi așteaptă pe buzoieni. După ce au fost eliminate microbuzele , iar prețul unei călătorii cu autobuzul a crescut la doi lei sau chiar trei lei, dacă biletul este cumpărat din mijlocul de transport, şi călătoria cu taxiul s-ar putea scumpi. Taximetriştii au venit cu propunerea care a luat forma unui proiect de hotărâre ce va ajunge, la finalul lunii, pe masa aleșilor locali.
Transportatorii privați din oraș au decis, recent, să ceară majorarea tarifului perceput pentru un kilometru parcurs cu taxiul. Invocând scumpirile la carburanți și la piesele auto, proprietarii de taxiuri au venit cu propunerea de majorare a tarifului cu un leu, adică de la 2,5 lei la 3,5 lei. Propunerile taximetriştilor au luat forma unui proiect de hotărâre care se află acum în dezbatare publică. Dacă proiectul va fi aprobat în forma propusă, scumpirea va fi resimţită din plin de buzoienii care folosesc taxiul pentru a călători prin oraş.
În fața spitalului, de aici până în Dorobanți, depinde și de aglomerație, este între 12 și 14 lei, la un tarif de zi. Dacă ar fi tariful de zi 3,5 lei, ar ajunge undeva în jur de 20 de lei.”, explică un taximetrist.
Unii taximetrişti sunt conştienţi că noile tarife ar putea fi considerate mult prea piperate de buzoieni şi se aşteaptă ca numărul clineţilor să scadă. Iată câteva dintre părerile taximetriștilor:
„Mulți calculează și știu exact cât face o cursă dintr-un loc într-altul în momentul acesta. În momentul când se mărește tariful, automat o să renunțe mulți dintre ei și nu văd un câștig dintr-asta.”
„Părerea mea e că este un lucru bun. E un lucru bun mărirea, ne-ar mai acoperi din cheltuieli totuși.”

La rândul lor, buzoienii au păreri diferite. Unii spun că prețul ar fi cam piperat, în timp ce alții cred că dacă tot plătesc mai mult, atunci şi clienţii ar trebui să aibă parte de condiţii mult mai bune.
„Mi se pare o idee bună în cazul în care se va vedea undeva această investiție, adică dacă noi investim în ceva, să se vadă pe undeva, în drumuri, în poduri, dar în rest... Totuși, este cam scump pentru Buzău. Eu zic că este cam scump, 3,5 lei e mult.”
Prețul acesta nu-i va mulțumi pe clienți. Este posibil să aibă clienți mai puțini la prețul ăsta, dar trebuie făcut vizbil acest preț ca, în momentul în care clientul se urcă în taxi, să nu pățească că nu are bani suficienți la el.”
Dacă propunerea va trece de votul consilierilor municipali, atunci noul tarif ar putea fi aplicat chiar de luna viitoare.


 
 

Etichete: așteaptă |  iarnă |  scumpiri
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU