29 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 29 iulie 2019

CE MAI TRANSPARENȚĂ! Cine a căpătat exclusivitatea transmiterii în direct a ședințelor CLM Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1650 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Primarul orașului, Constantin Toma, dă o interpretare personală transparenței decizionale din Palatul Comunal. În mod ciudat, Executivul Primăriei a decis ca ședințele Consiliului Local Municipal, care sunt publice prin lege, să poată fi transmise în direct exclusiv de o societate aleasă – SC Magnetic Productions SRL – pe criterii la fel de netransparente.

Întrebat legitim de mai multe ori de ziariști ce a stat la baza acestei decizii și cum s-a ales firma, primarul a răspuns cu celebra replică a fostului ministru al Justiției, Florin Iordache, „Altă întrebare.”.

„Vă veți desfășura activitatea, nu vor mai fi transmisiuni în direct. Deci exclusivitatea transmisiunilor în direct o va avea o singură firmă care o va face în mod profesional. Deci, accesul presei este în continuare legal, iar celelalte firme care vor să transmită imagini în direct, le vor prelua de pe site-ul Primăriei, așa cum s-a întâmplat și de sărbătoarea de pe Calea Eroilor, când transmisiunile făcute de TVR au fost preluate de toate televiziunile din această țară, așa se va întâmpla și acum și cred că este un mod profesionist de a face treaba și a se transmite o imagine corectă, cu multe camere de luat vederi, cu nume, prenume, cu stocaj, inclusiv al vocii, ca să putem să avem și niște dovezi obiective vis-a-vis de ceea ce se întâmplă aici și să nu căutăm aceste informații în altă parte. A fost un vot al Consiliului Local pe care eu îl respect. Eu doar propun, am propus și s-a aprobat.”, a declarat edilul orașului, Constantin Toma.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2019 [12:08]  MONDEN BUZAU

Fuego, lansare în premieră aici

410 vizualizari Citeste tot
10 dec 2019 [08:30]  ACTUALITATE BUZAU

S-a răsturnat cu mașina pe câmp

491 vizualizari Citeste tot
09 dec 2019 [15:21]  ACTUALITATE BUZAU

Unguriu înflorește cu penitenciarul

651 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU