15 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 octombrie 2019

Ce li se pregătește patronilor care angajează tineri

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2571 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Subvenții record la Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău. Peste 200 de patroni care vor oferi locuri de muncă tinerilor până în 25 de ani vor primi bani de la stat. Iar sumele nu sunt deloc de neglijat.  Nu mai puțin de 500 de euro lunar este suma pe care o primește angajatorul, care va menține cel puțin un an la serviciu un absolvent . Deși este vorba despre tineri fără experiență, subvenția este tentantă, așa că 40 de patroni și-au anunțat deja prezența la bursa locurilor de muncă ce se adresează acestei categorii de persoane. 

18 octombrie va fi o zi decisivă pentru absolvenții, care sunt în căutarea unui loc de muncă. Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău va organiza un târg de job-uri doar pentru ei, iar pentru ca patronii să fie motivați să accepte la angajare și tineri fără experiență, statul îi ademenește cu subvenții substanțiale. Nu mai puțin de 500 de euro ar putea primi lunar, timp de cel puțin 12 luni, patronii care vor angaja tineri cu vârste între 16 și 25 de ani. Mai mult decât atât, bugetul instituției buzoiene este unul extrem de generos, astfel că anul acesta vor putea beneficia de subvenția de la stat de cinci ori mai mulți patroni decât s-au încadrat anul trecut. „ Este vorba despre un program care se derulează la nivel național, Buzăul și-a feliat o parte mai mare din acest tort care înseamnă finanțări, pentru 220 de copii – nu pentru 100 – am primit săptămâna trecută fila de buget. Angajatorul va primi în fiecare lună suma de 500 de euro – echivalentul a 2250 de lei, în bani românești -  timp de 12 luni. Anul trecut am avut 40-42 de tineri finanțați, pe bugetul național.” a declarat Ionel Tociu, director AJOFM Buzău.
Oferta generoasă a stârnit deja interesul patronilor, așa că 40 dintre firmele din Buzău au răspuns invitației Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă de a oferi locuri de muncă, la târgul de pe 18 octombrie.  Banii sunt bineveniți, mai ales că viitorii angajați nu au experiență, iar în acest caz firma trebuie ca, pentru o perioadă, să acopere și cheltuielile cu formarea acestora. „ E foarte greu pentru un angajator să mențină un număr atât de mare de copii, să-i și învețe, pe banii lui. Acum există această finanțare și îmi este foarte ușor, ca angajator, să mențin 12 luni, 16 luni, 18 luni un copil, pentru că această finanțare vine timp de 12 luni, deci, nu plătesc aproape nimic cheltuiala cu munca vie și costurile adiacente cu forța de muncă și pot să și formez cum vreau eu și pe tehnologia specifică acești copii.” a declarat Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău.

Job-urile oferite până acum de angajatorii ce vor fi prezenți la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți  sunt din toate domeniile de activitate, însă cei mai căutați rămân meseriașii, atât din construcții, cum ar fi zidarii sau fierar-betoniștii, cât și din servicii -  precum barman, ospătar sau specialiștii de pe platformele industriale precum sudorii și frezori. De asemenea, sunt și locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare în it și inginerie. În prezent, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă are înscriși, din promoția de anul acesta, 320 de absolvenți, cu vârste între 16 și 25 de ani.
 


 

Etichete: angajează |  patronilor |  pregătește |  tineri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU