23 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 octombrie 2017

Ce vrea Consiliul Judeţean să construiască în locul vechii Maternităţi

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1916 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
V

Autorităţile judeţene s-au orientat deja către două destinaţii posibile pe care ar putea să le primească locaţia pe care a funcţionat pînă anul acesta Maternitatea veche. S-au vehiculat mai multe destinaţii posibile, ca de pildă amenajarea unui bazin de înot sau ridicarea unei clădiri în care să funcţioneze tot o unitatea medicală. Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu a anunţat ieri, în premieră că are în vedere împărţirea în două a suprafeţei de teren respective, una urmînd să fie atribuită Ministerului Justiţiei, cealaltă Ministerului Apărării.


S-au purtat discuţii de principiu ministere


Administraţia judeţeană vizează locaţia vechii Maternităţi pentru construcţia a două obiective importante pentru judeţul Buzău. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a precizat, ieri, că se au în vedere în prezent două posibile obictive ce se pot construi acolo. “Sunt mai multe lucruri care se pot face acolo. Deocamdată demolarea are loc în termenul stabilit, de 60 de zile. După ce se va finaliza, vom lua o hotărîre, ce anume vom face acolo. Probabil că o suprafaţă o va primi Ministerul de Justiţie. Am avut o discuţie de principiu, cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei, care ar dori să construiască acolo sediul Judecătoriei şi mi se pare normal să fie aşa, pentru că municipiul Buzău trebuie să aibă o Judecătorie care să funcţioneze într-o clădire proprie şi nu într-un închiriată. Pentru o asemenea activitate este nevoie de o clădire reprezentativă. O altă construcţie pe care am dori să o propunem, pe o altă suprafaţă, este un spital militar”, a precizat preşedintele Petre Emanoil Neagu. 


Va fi o dezbatere publică


Clădirea în care a funcţionat Maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Din 1970 şi până în ziua în care a intrat în conservare, după deschiderea noii Maternităţi, a funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale.
În urmă cu câteva luni, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu lua în calcul construirea unei săli de sport pentru persoanele cu dizabilități pe terenul fostei maternități. Ideeea a fost curând abandonată, urmând ca sala să fie construită în apropierea Liceului Special pentru Deficienți de Vedere, mai aproape de beneficiari. Pentru terenul fostei maternități se așteaptă propuneri de la buzoieni.Etichete: întenţionează |  Consiliul |  construiască |  Judeţean |  locul |  Maternităţi |  vechii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU