31 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 31 octombrie 2019

Ce frumos e la munte! Peisaje de vis la Lopătari și Bisoca VIDEO

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 4180 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

În zona de munte a județului Buzău a venit iarna. În noaptea de miercuri spre joi, a nins în mai multe localități de munte ale județului, între care Bisoca și Lopătari.

La Lopătari, odată cu venirea nopții a început să plouă iar treptat ploaia s-a transformat în ninsoare, la altitudini de peste 8-900 de metri.
” Avem zăpadă suficientă. A nins pe înălțimi, la peste 8-900 de metri altitudine.E  zăpadă de 5-10 cm, pe zona Plaiul Nucului, Ivanețu, Vârful Cheii, Malul Roșu și mai sus către pădure. A fost o zăpadă fără urmări”, ne-a declarat primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter.
La Bisoca, e  un peisaj de vis.     Dealurile sunt parcă pudrate cu zahăr. Prima ninsoare a venit cu bucurie pentru copiii din ciclul primar aflați în vacanță.
”A început să fulguiască de aseară iar în această dimineață totul e alb, nu e zăpadă mare, dar a schimbat covorul verde în covor alb. Iarna ne-a dat un avertisment că trebuie să ne pregătim cu tot ce trebuie să-I facem față. În totalitate nu putem fi pregătiți niciodată, dar cât de cât....suntem aproape”, a declarat primarul comunei Bisoca, Florin Stemate.
Oamenii locurilor spun că nu este nimic deosebit  ca prima zăpada din sezon să vină în octombrie. Mai mult decât atât, ninsoarea din ultimele ore este mai mult decât benefică pentru pământul însetat după luni întregi de secetă
”Am avut zăpezi și mai devreme, chiar la sfârșitul lunii septembrie. Ne așteptăm de acum să vina iarna, la noi iarna durează până la 7 luni”, a mai spus primarul din Bisoca.  
Meteorologii dau asigurări ca iarna încă nu a venit, iar de săptămâna viitoare vremea se va reîncălzi, temperaturile urmând sa ajungă și la 20 de grade Celsius.
Etichete: Bisoca |  frumos |  Lopătari |  munte |  Peisaje |  VIDEO
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU