Curs valutar:
4.7625
4.2638
22 mai 2019 Ultimul update: 18:20
04 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 04 martie 2019

Ce flori ne mai pune Primăria prin oraş

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
3 voturi 1527 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

De la albul pur, la galben-orange până la roşu aprins, mov şi grena. Acestea sînt culorile ce vor înfrumuseţa parcurile şi scuarurile din tot municipiul Buzău. Oficial a venit, deja, primăvara, şi, cum odată cu încălzirea vremii întreaga natură se trezeşte la viaţă, acum este momentul în care în serele de la Urbis Serv este mare agitaţie. Se udă şi se îngrijesc florile care în doar câteva zile vor înfrumuseţa întregul oraş. Pregătirile pentru ca Buzăul să îmbrace hainele de primăvară sînt în toi, aşa că angajaţii de la spaţii verzi lucrează aproape în continuu.

„Ud floricelele. Am tras panseluțe la ghivece și le udăm. Le pregătim pentru oraș. Urmează să se planteze cele de anul trecut, adică să se înlocuiască și după aceea și cele pe care le-am tras acum la ghivece”, a declarat o angajată de la spații verzi, pentru Focus TV.

Până când plantele încă firave vor ajunge în scuarurile și parcurile din oraș mai sunt doar câteva zile, așa că tot acum se stabilește și ordinea în care acestea vor fi plantate, dar și care va fi cromatica ce-i va suprinde în acest an pe buzoieni.

„Așa cum un pictor își folosește culorile pentru pânza pe care o are, așa încercăm să folosim noi florile pe spațiile noastre verzi. Marja lor de înflorire este clar în zona de primăvară, până undeva spre luna mai va ține covorul acesta, covorul de primăvară”, a declarat Dan Simionoiu, șef Spații Verzi Primăria Buzău.

Concret, pe lângă lalalele, narcisele și zambilele care au fost puse deja în pământ, urmează ca în martie să fie sădite și flori de primvară cum ar fi panseluțe, năsturași, dar și plante noi, cu o cromatică deosebită, atât prin flori cât și prin frunze.

„Acestea sunt Piciorul cocoșului, aceasta este denumirea tradițională. Încercăm să plantăm și niște Echeveria, să încercăm să popularizăm și plantele acestea care sunt decorative doar prin frunze și avem pregătite ceva Primule. Să vedem întâi cum o să prindă, să vedem dacă merită să aducem mai multe”, a mai spus Dan Simionoiu.

Revine mozaicul

O surpriză pentru buzoieni va fi apariția în scuarurile din centrul orașului a mozaicului, o plantă care era folosită la decorarea spațiilor verzi în urmă cu cățiva ani. „Plante de mozaic sunt deosebite prin faptul că au o perioadă foarte mare în care trăiesc. Trebuie doar să le întreținem, să le plivim, decorul va rămâne constant pe zonele pe care este plantat. Acesta este motivul pentru care încercăm din nou să le punem în valoare. Undeva în centru, pe zonele centrale pot fi văzute astfel de plante”, a explicat Dan Simionoiu. Toate aceste plante vor rămâne în pământ până în luna mai, când spațiile verzi din oraș vor fi înfrumusețate cu florile de vară cum ar fi petunii, begonii sau flori rezistente la canicula din lunile de vară. În total, în oraș sunt sădite circa 100.000 de plante, în sezonul de primăvară, dar și în cel de vară-toamnă.Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
440 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

368 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

587 vizualizari Citeste tot
15 mai 2019 [05:10]  ACTUALITATE BUZAU

A început Marea debranşare

1 1268 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [09:27]  MONDEN BUZAU

Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală

701 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:51]  MONDEN BUZAU

28 mai: Mare concert PLĂIEȘII, la Buzău!

715 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:18]  ACTUALITATE BUZAU

S-a spânzurat de podul de la Mărăcineni!

1345 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU