11 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 11 august 2017

Ce fac Toma, Neagu şi ceilalţi aleşi ai noştri pe Litoral.Plus FOTO EXCLUSIV

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
8 voturi 2842 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Cei mai importanţi aleşi ai buzoienilor se află în această perioadă pe iubitul Litoral al Mării Negre. Deplasarea a fost făcută în interes de serviciu şi de aceea toate cheltuielile sînt suportate de la buget. Concret, primarul Buză­u­lui, Constantin Toma, viceprimarul Andrei Neder (ALDE), trei consilieri PNL, doi de la PMP, unul PSRo şi majoritatea consilierilor pesedişti, au ajuns la hotelul 2D din staţiunea Neptun, unde se şcolesc în probleme de administraţie publică.   

Cursurile sînt suportate financiar la fel ca şi cazarea şi masa şi diurna din fondurile municipalităţii şi sînt ţinute de preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici, primar de Vulcana Băi, judeţul Dîmboviţa.  Deşi opinia publică e tentată să creadă ca deplasarea de la Neptun e una formală, destinată destinderii aleşilor, de această dată, lucrurile nu stau deloc aşa. Emil Drăghici chiar face cursuri serioase cu aleşii buzoieni. Am aflat, de pildă că s-au discutat probleme punctuale din Palatul Comunal cum ar fi chestiunea poliţiştilor locali, a problemei Primăriei cu Compania de Apă sau cazul arhitectului-şef, Victor Ţîrlea, iar profesorul a subliniat pe un ton extrem de ferm că lucrurile sînt destul de complicate, furnizînd totodată şi soluţii aplicate pentru toate cele mai de sus. Oricum, cele şapte zile de cursuri intensive par a le fi de mare folos atît primarului în exerciţiu cît şi consilierilor municipali, care au avut astfel ocazia să înţeleagă ce înseamnă cu adevărat "administraţie publică locală".   

De pildă, buzoienii au aflat că legile sînt în continuă schimbare în România şi că orice primărie trebuie să încheie un contract cadru foarte ferm cu angajaţii din aparatul propriu astfel încît raporturile să fie corecte şi eficiente. Practic, cu toţii au învăţat că a fi primar şi consilier este o meserie care nu se poate practica după ureche şi e nevoie de o şcoală specială, ceea ce mulţi inşi din această ţară nu au la bază. Aşa se şi explică haosul din marea majoritate a administraţiilor publice din această ţară, conduse de oameni care au la bază meserii care nu au nimic în comun cu administraţia.

Consilierii judeţeni se pregătesc şi ei

Tot la Neptun, dar la hotelul Cocorul Spa, au ajuns şi consilierii jude­ţeni alături de preşedintele C.J., Emanoil Neagu. Cu toţii au sosit pe Litoral acum două zile, dar n-au făcut încă jonc­ţiunea cu colegii de la Municipiu. Scopul deplasării este acelaşi iar cursurile ţin tot o săptămînă. În mod evident, după cursuri sau înainte de cursuri există şi momente de socializare. De exemplu, consilierii Puterii şi Opoziţiei au mers la plajă şi la masă în grupuri în funcţie de prietenii şi afinităţi, în schimb, primarul Toma a ieşit doar cu soţia sa, aflată şi ea la Neptun unde l-a însoţit pe edilul-şef al Buzăului. Una peste alta, informaţiile de la faţa locului arată că deplasarea este utilă, iar participanţii se vor întoarce acasă cu cunoştinţe care le vor folosi în activitatea lor şi în viaţă.Etichete: aleşi |  ceilalţi |  Litoral |  Neagu |  noştri
Voteaza articolul: bun: 7  |  slab: 1   6

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU