Curs valutar:
4.7480
4.1981
19 februarie 2019 Ultimul update: 16:08
26 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 26 august 2018

Ce delegaţie de meseni va deplasa P.S.D. Buzău la ‘nunta anului’

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 2090 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Duminica, la Palatul Snagov, se desfăşoară ceea ce presa mondenă dar şi observatorii politici denumesc „momentul anului”. Acolo, fiul liderului P.S.D. Liviu Dragnea face nuntă mare la care sînt invitate toate mărimile partidului şi care va ţine aţintite toate privirile românilor indiferent dacă sînt susţinători sau adversari ai lui Dragnea. La Palatul Snagov vor fi prezenţi, aşa cum era de aşteptat, şi fruntaşii P.S.D.-işti buzoieni. Surse politice spun că la eveniment va participa familia preşedintelui organizaţiei P.S.D. Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, dar şi senatorii şi deputaţii social-democraţi buzoieni, însă, nu toţi.

Nu vor participa din motive obiective primarul de Buzău, Constantin Toma, care va trebui să facă o deplasare în interes de serviciu la Soroca şi preşedintele executiv al filialei P.S.D. judeţene şi şef al C.J., Petre Emanoil Neagu, plecat şi el la Chişinău.

Într-o altă ordine de idei, este de menţionat că presa centrală a anunţat că slujba religioasă care trebuia să aibă loc, după orele după-amiezei, la biserica „Sf. Elefterie” din Bucureşti s-a mutat la biserica din incinta Palatului Snagov, după ce oponenţii lui Dragnea au anunţat că vor să organizeze o manifestare de protest chiar în faţa locaşului de cult „Sf. Elefterie”. Tot presa centrală a arătat că la nuntă au fost invitaţi direct sau indirect sute de parlamentari P.S.D. şi A.L.D.E., primari de municipii, şefi de C.J.-uri şi preşedinţi de organizaţii judeţene. Cu toate acestea, la Palatul Comunal şi Consiliul Judeţean nu au apărut invitaţiile scrise, ne-au precizat surse de presă bine informate.

Cel mai mic dar, 1.000 euro

Reporterul sansanews.ro i-a chestionat pe unii dintre participanţii de la Buzău privind cuantumul darului,desi unii spun ca nunta ar fi fara dar: „La acest nivel se pleacă de la 1.000 de euro în sus. Probabil darul va creşte proporţional cu funcţia din partid şi cu gradul de apropiere dintre invitaţi şi Dragnea”, a precizat un mesean care azi va participa la „nunta anului”. Aceleaşi surse susţin că darul este influenţat şi de locaţia unde se va derula evenimentul, iar Palatul Snagov este unul de top din acest punct de vedere.

O obligaţie politică

Dincolo de aspectul său monden, evenimentul de duminică de la Palatul Snagov are, evident, şi o semnificaţie politică. De pildă, deputatul Marcel Ciolacu n-avea cum să lipsească de la sindrofie pentru că absenţa sa ar fi creat ample interpretări, mai ales că atunci cînd Dragnea a fost în război deschis cu fostul premier Mihai Tudose, Ciolacu şi întreaga organizaţie pesedistă buzoiană l-a susţinut pe fostul prim-ministru, iar asta l-a costat politic pe liderul social-democrat buzoian. În plus, „o delegaţie” prea puţin numeroasă de meseni de la Buzău poate fi şi ea interpretată iar, pe de altă parte, participanţii vor şi ei „să fie văzuţi” la eveniment din raţiuni ce ţin de calculele politice personale. Oricum ar fi, însă, evenimentul de duminică este demn de urmărit.

Etichete: anului |  Buzău |  delegaţie |  deplasa |  meseni |  nunta
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 feb 2019 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Acvariu pentru nou-născuți la Maternitatea Buzău

247 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [18:15]  ACTUALITATE BUZAU

Asociația inginerilor a renăscut după 30 de ani.

1 319 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [11:50]  SPORT BUZAU

Proiectul Centurii de Est prinde contur

304 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [09:48]  MONDEN BUZAU

Valentine's Day: Amadeus oferă piesei zilei

416 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [08:16]  POLITIC BUZAU

Prima candidatură pentru europarlamentare la Buzău

467 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

521 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU