07 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 07 mai 2018

FOTO / VIDEO Ce au scandat sindicaliștii în curtea Spitalului Județean

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1451 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Zeci de asistenți, salariați din rîndul personalului de îngrijire și a angajaților TESA din Spitalul Județean au întrerupt activitatea, în această dimineață, pentru a lua parte la protestul care a fost declanșat în urma unei mobilizări sindicale, la nivel național. Sindicaliștii din Spitalul Județean au coborît, mai întîi, în holul spitalului pentru ca imediat după ora 9,00 să iasă în curtea unității medicale din cartierul Micro 14. 


Greva de avertisment este organizata de SANITAS și se desfășoară pînă la ora 11,00. Sindicatul Independent al Medicilor a transmis un comunciat de presă prin care și-a anunțat solidaritatea cu acțiunea cadrelor medii sanitare și a personalului TESA. De altfel, lista de semnături de susținere a protestului de astăzi este asumată de 600 de angajați din sănătatea buzoiană, printre care și medici din secțiile Pediatrie, Neonatologie, Ginecologie ale Spitalului Județean. 


Cea mai mare nemulțumire a protestatarilor este plafonarea sporuruilor la 30 %. ”Ieșim din plafonul de 30 la sută, vrem să poată fi acordate sporurile la maxim. Solicităm și încheierea contractului colectiv de muncă, impozitarea ticheteor de 10 la sută și menținerea salariilor la nivelul lunilor ianuarie-februarie din acest an.” a declarat liderul Mihai Ștefan, liderul SANITAS Buzău. Participanții la acțiunea de protest au scandat ”Grevă generală” și ”Vrem salariile corect!”


Activitatea medicală din Spitalul Județean nu este afectată de protestul care urmează să se încheie la ora 11,00. Pînă atunci, o treime din salariați rămîn să suplinească absența protestatarilor din secțiile unității medicale. Pacienții au păreri diferite în legătură cu protestul asistenților, dar sindicaliștii spun că nu pot accepta scăderea salariilor. ”Aș vrea să vedeți pe hârtie cu câți bani plecăm acasă. ...Eu am o scădere salarială de 8 % ca asistent -șef la Pediatrie. Eu iau cel mai mic salariu dintre asistenții de pe secția mea.” a explicat liderul SANITAS Buzău, Mihai Ștefan.  
Potrivit aceleiași surse, proteste sunt și la celelalte spitale din județ, de la Săpoca, Smeeni, Rîmnicu Sărat și Nehoiu. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

425 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
371 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU