Curs valutar:
4.7480
4.1981
19 februarie 2019 Ultimul update: 16:08
08 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 august 2018

Ce au în comun offroad-ul și obiectivele turistice buzoiene?

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2841 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Sursă foto: https://m.facebook.com/BuzauOffroadAdventure/

Județul Buzău se poate mândri cu obiective turistice foarte frumoase. Și cum dorul de cărări pierdute în natură și frumos nu se epuizează, putîndu-i-se adăuga un mod inedit de a vizita obiective turistice ascunse printre pășuni și păduri răcoroase, atunci se ivește ocazia unei aventuri unice, îmbinând frumusețile naturii, aventura și antrenamentul. Un concurs de offroad și-a propus, dincolo de scopul lui clasic, să îmbogățească și cultura participanților  printr-o modalitate inedită de a vedea cele mai frumoase locuri din județul Buzău. Acestei inițiative i se adaugă senzațiile tari și adrenalina unui astfel de eveniment concurs. În perioada 17-19 august, în zona comunei Lopătari, se vor strânge pasionații de offroad și enduro, atât profesioniști cât și amatori, la linia de start a unui concurs ce are ca temă distracția, prietenia și promovarea obiectivelor turistice. 
„Am făcut o clasă Turist care are 200 de kilometri, include majoritatea obiectivelor turistice din Buzău, cum ar fi Lacul Mocearu, Focul viu, lacurile de la Bisoca, mănăstirile de la Bisoca, Vulcanii Noroioși, Trovanții pentru a promova cumva, în rândurile pasionaților de 4x4, pasionați de 4x4 care nu sunt profesioniști,ci  amatori și vor să se distreze cu familia.”, a declarat Anton Bâsceanu.
Concursul îi stimulează pe participanți să atingă cât mai multe obiective. Pe distanța de 200 de kilometri, fiecare obiectiv turistic pe care concurenții îl vor bifa le va aduce puncte în plus. „Regulile sunt simple. Au 10 ore la dispoziție să parcurgă cei 200 de kilometri. La fiecare obiectiv turistic trebuie să facă o fotografie, să dovedească că au fost acolo în acea zi. Pe parcursul traseului, noi le dăm un track cu un traseu orientativ pe care dacă-l vor parcurge 100%, pe traseu vor găsi niște CP-uri virtuale care le mai aduc un plus de punctaj.” a mai explicat organizatorul competiției. 
Cel mai mare câștig este pentru Buzău și, în special, pentru turismul locului. Obiectivele fiind greu accesibile, putini turiști ajung să le viziteze. Organizatorii concursului speră ca, prin această inițiativă, să le deschidă participanților gustul pentru turism, iar, în final, dincolo de o bună promovare, obiectivele turistice să devină accesibile. 
„În realitate, doar cu o mașină 4x4 poți ajunge la majoritatea dintre ele, cu mici excepții, acolo unde s-au mai făcut asfaltări. Sunt doar pentru un posesor de 4x4. Să promovăm și să tragem un semnal de alarmă poate se mai schimbă lucrurile și vor deveni accesibile oricui.”, a explicat Anton Bîsceanu.
Moto, auto și ATV-uri sunt categoriile concursului, astfel că sunt așteptate și nume cunoscute din domeniu, pe lângă posesorii de astfel de mașini. Un număr de 50 de persoane se vor alinia la linia de start.
Mai multe informații privind regulamentul concursului, găsiți aiciEtichete: buzoiene |  comun |  obiectivele |  offroad |  turistice
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 feb 2019 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Acvariu pentru nou-născuți la Maternitatea Buzău

247 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [18:15]  ACTUALITATE BUZAU

Asociația inginerilor a renăscut după 30 de ani.

1 319 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [11:50]  SPORT BUZAU

Proiectul Centurii de Est prinde contur

304 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [09:48]  MONDEN BUZAU

Valentine's Day: Amadeus oferă piesei zilei

416 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [08:16]  POLITIC BUZAU

Prima candidatură pentru europarlamentare la Buzău

467 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

521 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU