ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6669
4.0761
20 octombrie 2018 Ultimul update: 00:10
08 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 august 2018

Ce au în comun offroad-ul și obiectivele turistice buzoiene?

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2663 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Sursă foto: https://m.facebook.com/BuzauOffroadAdventure/

Județul Buzău se poate mândri cu obiective turistice foarte frumoase. Și cum dorul de cărări pierdute în natură și frumos nu se epuizează, putîndu-i-se adăuga un mod inedit de a vizita obiective turistice ascunse printre pășuni și păduri răcoroase, atunci se ivește ocazia unei aventuri unice, îmbinând frumusețile naturii, aventura și antrenamentul. Un concurs de offroad și-a propus, dincolo de scopul lui clasic, să îmbogățească și cultura participanților  printr-o modalitate inedită de a vedea cele mai frumoase locuri din județul Buzău. Acestei inițiative i se adaugă senzațiile tari și adrenalina unui astfel de eveniment concurs. În perioada 17-19 august, în zona comunei Lopătari, se vor strânge pasionații de offroad și enduro, atât profesioniști cât și amatori, la linia de start a unui concurs ce are ca temă distracția, prietenia și promovarea obiectivelor turistice. 
„Am făcut o clasă Turist care are 200 de kilometri, include majoritatea obiectivelor turistice din Buzău, cum ar fi Lacul Mocearu, Focul viu, lacurile de la Bisoca, mănăstirile de la Bisoca, Vulcanii Noroioși, Trovanții pentru a promova cumva, în rândurile pasionaților de 4x4, pasionați de 4x4 care nu sunt profesioniști,ci  amatori și vor să se distreze cu familia.”, a declarat Anton Bâsceanu.
Concursul îi stimulează pe participanți să atingă cât mai multe obiective. Pe distanța de 200 de kilometri, fiecare obiectiv turistic pe care concurenții îl vor bifa le va aduce puncte în plus. „Regulile sunt simple. Au 10 ore la dispoziție să parcurgă cei 200 de kilometri. La fiecare obiectiv turistic trebuie să facă o fotografie, să dovedească că au fost acolo în acea zi. Pe parcursul traseului, noi le dăm un track cu un traseu orientativ pe care dacă-l vor parcurge 100%, pe traseu vor găsi niște CP-uri virtuale care le mai aduc un plus de punctaj.” a mai explicat organizatorul competiției. 
Cel mai mare câștig este pentru Buzău și, în special, pentru turismul locului. Obiectivele fiind greu accesibile, putini turiști ajung să le viziteze. Organizatorii concursului speră ca, prin această inițiativă, să le deschidă participanților gustul pentru turism, iar, în final, dincolo de o bună promovare, obiectivele turistice să devină accesibile. 
„În realitate, doar cu o mașină 4x4 poți ajunge la majoritatea dintre ele, cu mici excepții, acolo unde s-au mai făcut asfaltări. Sunt doar pentru un posesor de 4x4. Să promovăm și să tragem un semnal de alarmă poate se mai schimbă lucrurile și vor deveni accesibile oricui.”, a explicat Anton Bîsceanu.
Moto, auto și ATV-uri sunt categoriile concursului, astfel că sunt așteptate și nume cunoscute din domeniu, pe lângă posesorii de astfel de mașini. Un număr de 50 de persoane se vor alinia la linia de start.
Mai multe informații privind regulamentul concursului, găsiți aiciEtichete: buzoiene |  comun |  obiectivele |  offroad |  turistice
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

azi [00:08]  ACTUALITATE BUZAU

A murit în hazna

51 vizualizari Citeste tot
ieri [16:39]  PUBLICITATE BUZAU

(P) PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZAU - Adresă ADI Buzău 2008

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU Nr.[...]
91 vizualizari Citeste tot
18 oct 2018 [11:24]  ACTUALITATE BUZAU

Accident grav cu trei raniti pe E85

255 vizualizari Citeste tot
18 oct 2018 [11:21]  ACTUALITATE BUZAU

Doi procurori buzoieni se intorc acasa

454 vizualizari Citeste tot
18 oct 2018 [08:15]  SPORT BUZAU

Andreea Răducan vine la Buzău să descopere talente

214 vizualizari Citeste tot
17 oct 2018 [08:46]  ACTUALITATE BUZAU

Cum se recoltează ginsengul romanesc

302 vizualizari Citeste tot
17 oct 2018 [07:59]  ACTUALITATE BUZAU

Ultimul scenariu al pretului gigacaloriei

605 vizualizari Citeste tot
16 oct 2018 [09:37]  MONDEN BUZAU

O artistă celebră din Buzău, prădată de menajere

822 vizualizari Citeste tot
16 oct 2018 [09:32]  ACTUALITATE BUZAU

Percheziții la contrabandistii de tigari

311 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU