Curs valutar:
4.7509
4.1988
23 martie 2019 Ultimul update: 18:29
23 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 23 februarie 2019

Ce i-a propus primarul Toma ministrului Educatiei

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1459 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Să crească performanța în școlile din Buzău. Este cea mai mare așteptare a ministrului educației, pe care le-a transmis-o astăzi directorilor tuturor școlilor din județ. Timp de mai bine de o oră, ministrul Ecaterina Andronescu, a stat de vorbă cu managerii unităților de învățământ cărora le-a ascultat nemulțumirile dar, în același timp, le-a transmis și care sunt așteptările pe care le are. Dacă managerii au avut mai mult întrebări de ordin financiar sau legate de schimbările din legea eduației deja anunțate de Andronescu, de partea celalată ministrul a spus că vrea performanță în școli.

„Cu mare rugăminte, cu imensă rugăminte, să creștem performanța în toate școlile noastre, este lucrul cel mai important. Și cu asta vreau să mă duc peste tot în țară. Păi dacă vă uitați la rezultatele de anul trecut de la clasa a VIII-a, Evaluarea de la clasa a VIII-a și rezultatele de la examenul de Bacalaureat o să constatați că îndemnul meu și rugămintea mea adresată directorilor este cât se poate de bună și de corectă față de rezultate. Nu mai vrem să avem peste 40% copii care la clasa a VIII-a nu iau 5, nu mai vrem să avem copii care nu iau Bacalaureatul, să găsim formule și pentru Liceul Tehnologic. Am discutat și despre viitoarea lege a învățământului. Probleme de învățământ am discutat.", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

Dezvoltarea învățământului dual este o altă temă de discuție, pe care, de această dată Ministrul Educației a abordat-o în timpul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Comunal, unde a fost primită de edilul Constantin Toma și de deputatul Marcel Ciolacu. Cei trei au abordat tema posibilității de a se înființa la Buzău o școală după modelul celei germane de la Brașov, unde există un parteneriat între agenții economici, părinți și inspectoratul școlar, iar elevii sunt specializați în meserii cerute pe piața muncii. Ideea îi aparține primarului și i-a venit după ce Constantin Toma a vizitat recent școala de la Brașov. A fost impresionat de ceea ce a văzut acolo și, odată venit acasă, a anunțat că va face tot ce poate pentru ca o astfel de școală să ia ființă și la Buzău. Ideea este și pe placul Ministrului Educației care a anunțat că sprijină inițiativa edilului Buzăului și că, în plus, este de acord și cu comasarea unităților de învățământ care s-au depopulat în timp.

„Cum să facem ca Buzăul să aibă una sau mai multe școli de tip dual? Adică cum să coagulăm agenții economici care lucrează în județul Buzău și care sunt, să spunem, mână-n mână cu primăria, că lucrează pe teritoriul acestei autorități locale și cum putem ca pe ei să-i adunăm să facem o școală cum este școala din Brașov. Mi-aș dori să se întâmple acest lucru. Cred că, dacă ne uităm la sistemul de învățământ, putem să înțelegem asemenea momente, sau asemenea demersuri. De ce spun asta? Pentru că acum cincisprezece ani, în sistemul de învățământ, aveam 4 milioane 3 sute de mii de copii. Astăzi avem cu un milion și jumătate mai puțin. Adică 2 milioane 8 sute. Nu putem, nu avem cum să populăm toate școlile. Și la un moment dat, trebuie să încercăm să ne economisim resursele și să le utilizăm în sensul în care performanța poate să crească în școală.", a mai spus ministrul învățământului.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a spus că nu susține ideea introducerii examenului de admitere la liceu, considerând că acestea nu și-ar avea rostul atâta timp cât Evaluarea Națională s-a dovedit eficientă.

 


Etichete: Educatiei |  ministrului |  primarul |  propus
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 mar 2019 [08:29]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă ia la rând show-urile de la Pro TV

510 vizualizari Citeste tot
21 mar 2019 [08:09]  ACTUALITATE BUZAU

Cu cît se măreşte preţul gigacaloriei

619 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:27]  MONDEN BUZAU

FERICIREA e sărbătorită azi în toată lumea

333 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:14]  MONDEN BUZAU

Dalia Pușcă își arată burtica de gravidă

481 vizualizari Citeste tot
19 mar 2019 [08:16]  MONDEN BUZAU

Turneul lui FUEGO ajunge la Buzău

562 vizualizari Citeste tot
18 mar 2019 [08:53]  MONDEN BUZAU

DUET Lucia Dumitrescu & Fuego

660 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Se scumpeşte apa de la robinet

1 866 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [08:58]  ACTUALITATE BUZAU

Ample perchezitii la Buzău.

687 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:46]  POLITIC BUZAU

Şeful Electrica - Furnizare a trecut, şi el, la A.L.D.E.

1310 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:22]  ACTUALITATE BUZAU

A încetat din viaţă scriitorul Marin Ifrim

1027 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU