31 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 31 ianuarie 2019

Ce-a ajuns PROGRAMUL CORNUL SI LAPTELE

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1662 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Programul "Lapte, corn și fructe în școli" bate pasul pe loc la Buzău. Zilele acestea se încheie primul semestru din anul şcolar 2018-2019, iar elevii sînt nevoiți în continuare să vină cu pachet de acasă pentru gustarea de la ora 10.00. Sunt luni bune de când autoritățile din Buzău au început procedurile pentru atribuirea contractelor în baza cărora produsele să ajungă pe băncile copiilor, însă drumul pare anevoios și presărat de nereguli.  Primele probleme, de ordin birocratic, au apărut chiar înainatea începerii anului școlar, iar odată ce licitația a putut fi reluată s-a descoperit că ofertele depuse erau perfecte doar pe hârtie, în realitate firmele având interese ascunse. Astfel, Consiliul Județean Buzău încearcă de șapte luni să găsească producătorii potriviți cărora să le atribuie, în urma unor licitații, distribuirea produselor în școli. Din păcate, fără succes.
  "Este pornită din iunie anul trecut. Ea s-a derulat cu dificultăți, documentația a fost respinsă de mai multe ori de către ANAF, din punctul meu de vedere, în multe rânduri, în mod nejustificat. Am ajuns cu ea aprobată de ANAF și la momentul în care am intrat în verificarea ofertelor depuse de către participanții la această licitație, am constatat și noi, și ANAF-ul, că aceste oferte nu sunt corespunzătoare din punct de vedere tehnic.", a declarat Laurenţiu Gavrilă, secretarul Consiliului Judeţean Buzău. 
Egal cu zero 
Cu alte cuvinte, un șir lung de nereguli care a făcut ca primul semestru de școală să se încheie fără ca elevii să primească lapte, corn și mere. Mai grav este că tot ce s-a făcut până acum este egal cu zero, iar procedurile trebuie reluate, cel puțin în cazul fructelor și a laptelui, unde au fost găsite cele mai mari nereguli. "Licitația pentru lapte a fost deja anulată pentru că au fost probleme extrem de grave în ofertele depuse de către cei care au dorit să asigure funcționarea acestui program. Ofertele au fost necorespunzătoare din toate punctele de vedere. Din punct de vedere tehnic și din punct de vedere financiar. Ca să vă dau un exemplu, ne-am trezit cu o situație de subcontractare mascată a unei părți din acest contract, o ofertă bineînțeles neconformă și care ar trebui să fie respinsă.", a mai spus Laurențiu Gavrilă.

Măcar un corn... 

Există, totuşi, speranța ca după vacanță, elevii să primească măcar câte un corn sau o pungă cu covrigi. Asta pentru că, în acest caz, licitația a decurs normal, iar în maximum două săptmâni ar putea fi desemnat un căștigător. "În aproximativ două săptămâni vom putea finaliza licitația pentru corn, iar pentru celelalte urmează să o reluăm cu speranța că perioada de derulare a procedurii va fi mult mai scurtă.", a adăugat Laurențiu Gavrilă. Vestea bună este că firmele desemnate căștigătoare anul acesta vor asigura laptele, cornul și fructele în școli pentru o perioadă de trei ani, ceea ce însemană că cel puțin în următorii doi ani elevii vor avea gustarea asigurată chiar din prima zi de școală.Etichete: ajuns |  CORNUL |  LAPTELE |  PROGRAMUL
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU