18 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 18 septembrie 2019

Caz incredibil dezvăluit de Raed Arafat, la Medika Tv

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2531 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Prezent în emisiunea Medika Special, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a dezvăluit un caz strigător la cer: un ambulanțier prins beat, în timpul serviciului, care, deși a fost prins în flagrat, și-a reluat postul în urma unei decizii judecătorești.
”Am o situație cu un conducător auto pe Ambulanță prins sub influența alcoolului. Deși s-au luat măsuri, împotriva lui, s-a întors la lucru, după ce i s-a desfăcut contractul de muncă, prin decizie judecătorească. Poate juristul de la Ambulanță nu s-a implicat în proces ca să apere serviciul de Ambulanță…La un moment dat ajungi la faza în care un manager spune că nu are rost să concedieze pe cineva, dacă a greșit, pentru că oricum se întoarce. Poate ar trebui să fim mai duri în fișele de post și dacă ești prins sub influența alcoolui să-ți fie desfăcut contractul de muncă, imediat,” a dezvăluit, pentru Medika TV, dr. Arafat.
În cadrul aceleiași emisiuni, dar în altă ordine de idei, dr. Raed Arafat a dezvăluit ce amendamente noi au fost propuse pentru Codul Aerian. Elicoptere SMURD sunt în pericol să nu poată executa misiuni de salvare
“A fost o discutie la Comisia de Transport, la Camera Deputatilor, este vorba despre Codul Aerian, care este lucrat de Ministerul Transporturilor si de Ministerul Apararii, impreuna. La Codul Aerian s-au adus unele amendamente propuse de industrie, adica de privati, de operatori. O parte din propuneri nu doar ca au un impact, dar ne-ar opri complet activitatea. Sa nu uitam ca elicopterele SMURD sunt inmatriculate militar la Ministerul de Interne. Adica, Ministerul de Interne le opereaza.
Cand vii acolo si adaugi ca aeronavele militare executa doar misiuni cu caracter militar, automat elicopterele SMURD nu mai pot executa misiuni de salvare. Noi avem o colaborare civil-militara cu armata. Cu fortele aeriene avem o colaborare foarte buna. Daca ai taiat colaborarea civil-militara, care este aparata de NATO si dorita si de Uniunea Europeana, nu mai sprijini civilii.
Exista intr-adevar propuneri din partea industriei, asta se discuta. Exista riscul, daca legea trece asa, ca avioanele si elicopterele SMURD sa ramana la sol si sa se dea peste cap totul, daca sunt activitati militare. Asta ne impinge catre alta solutie. Sa iesim la inmatriculare civila si sa intram pe piata. Asta se vrea, ca noi sa operam pe un regulament comercial. Noi acum operam pe alte reguli,” a precizat Raed Arafat pentru Medika TV.
Detalii  despre subiectele abordate de dr. Raed Arafat, in exclusivitate, la Medika Tv AICI
 


Etichete: Arafat |  dezvăluit |  incredibil |  Medika
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU