15 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 octombrie 2019

Câți șoferi au fost sancționati pentru vorbitul la telefon

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2640 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Un șofer din Rm-Sărat și unul din municipiul Buzău au plătit scump pentru că au vorbit la telefon în timp ce erau la volan. Din fericire numărul celor care au încălcat  noile prevederi ale Codului Rutier, intrare în vigoare în acest week-end, a fost destul de mic în comparație cu sancțiunile aplicate până acum. Cu alte cuvinte, șoferii buzoieni pare că au înțeles atât gravitatea folosirii dispozitivelor digitale în timpul șofatului cât și că sumele pe care ar trebui să le scoată din buzunare pentru plata amenzilor, care sunt foarte mari.  

Telefonul este complet interzis în timpul șofatului. Lecția pe care șoferii ar fi trebuit să o învețe cu mult timp în urmă pare a fi însușită abia după ce Codul Rutier prevede sancțiuni dure pentru cei care încalcă legea. Cel puțin aceasta este concluzia polițiștilor care,  după primele două zile de la aplicarea noilor prevederi legislative, au aplicat doar două sancțiuni.
”Conducătorii auto au înțeles că nu trebuie să folosească telefonul mobil , că nu trebuie să scrie mesaje, să-l țină în mână când conduc. În ultimele zeci de ore, Poliția Buzău a aplicat 2 sancțiuni,  dar  șoferul nu a încălcat concomitent și altă regulă. A fost sancționat doar pentru că a vorbit la telefon”, a declarat comisar Remus Necula de la Poliția Rutieră Buzău.
Este vorba despre un șofer din Rm Sărat și unul din municipiul Buzău care pentru că au folosit telefonul în timp ce erau la volan au fost sancționați cu câte 870 de lei fiecare. Suma totuși poate fi achitată doar pe jumătate, cu condiția ca plata să fie înregistrată în 15 zile.
Norocul celor doi șoferi prinși că încalcă legea a fost că polițiștii nu au identificat și alte nereguli, caz în care ar fi putut rămâne chiar fără permis pentru 30- de zile.
Potrivit noilor prevederi din codul rutier, șoferii pot folosi telefonul la volan, doar dacă sunt staționati, la semafor sau în ambuteiaje. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de până la 1160 de lei și 4 puncte de penalizare.Etichete: Buzău |  șoferi |  pentru |  sancționati |  telefon |  vorbitul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU