16h 25' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 17 iulie 2019

UPDATE Casa doctorului Coleașă, spartă de hoți. Pagubă imensă

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
2 voturi 2521 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [16:25] 17 IUL 2019 ›
Noi detalii privind jaful care a avut loc ieri, la Berca, județul Buzău, unde casa unui cunoscut medic buzoian a fost călcată de hoți. Conform unor surse bine documentate   la spargere ar fi participat 4 persoane iar Poliția are un,deja,un  cerc de suspecți și continua verificările pentru a-i  prinde pe rauacatori.
 Aceleasi surse arata ca  hoții ar fi furat din casa medicului Valentin Coleașă, situată pe raza satului Pleșcoi, din comuna Berca, o cutie de valori în care se găsea o sumă importantă de bani dar și documente și bijuterii, toate obiecte valoroase. Cutia ar fi fost găsită de anchetatori, după ce hoții ar fi golit o și ar fi aruncat o insa din imobil au mai disparut si alte bunuri Nu este exclus ca spargerea să fi fost dată la ,,pont", foarte probabil hoții având indicii sau bănuieli că în casa renumitului doctor s-ar putea afla o importantă sumă de bani. Pe de altă parte, potrivit altor  surse, pragul casei medicului ar fi fost călcat săptămâna trecută de zeci de persoane. Asta după ce mama medicului, care locuia în casa respectivă a murit, iar priveghiul și înmormântarea ar fi avut loc la Berca. Așa că nu este exclus ca în acele momente cineva să fi intrat în casa medicului și să fi pus ochii pe obiectele valoroasesi sa-si faca planurile pentru furt.Pe de alata parte,casa in care medicul Coleasa ocupa zona de la etaj era monitorizata cu un sistem de supraveghere care emitea alerte pe mobilul proprietarului .in momentulnfurtului Coleasa a primit o alerta de miscare suspecta dar a crezut ca ar putea fi vorba despre soareci  ,asa cum s-a mai intimplat asa ca a renuntat sa mai anunte politia
Medicul Valentin Coleașă, a cărui casă a fost călcată de hoți, este președintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor adulte cu handicap, din cadrul DGASPC Buzău. UPDATE [14:51] 17 IUL 2019 › Incep sa apara primele amanunte ale evenimentului de la Plescoi.Din primele cecetari reiese ca la saprgere au participat 4 persoane insa camere de supraveghere ale imobilului nu au functionat dupa ce ar fi fost avariate cu mai mult timp in urma.Ceea ce consolideaza ipoteza ca spargatorii ar fi actionat la pont stiind ca in casa se aflau foarte multi bani si alte valori.Paguba este estimata,dupa unele surse,la peste 1,5 miliarde de lei vechi.Au disparut, de asemenea, acte si bijuterii,sustin surse din rindul anchetatorilor.Casa sparta apartine parintilor doctorului Valentin Coleasa .Familia medicului locuieste in orasul Buzau dar doctorul Coleasa este,de pamint,din Berca.


Casa părintească a medicului Valentin Coleașă, acolo unde acesta își petrece week-end-urile și parte din concediu, a fost spartă iar hoții au plecat de acolo cu o adevărată avere.  Hoții au pătruns în casa situată pe raza satului Pleșcoi, din comuna Berca, și au plecat cu seiful în care se afla o sumă importantă de bani, se pare circa 1.4 miliarde de lei vechi, documente și bijuterii, toate obiecte valoroase.
Furtul a fost sesizat Poliției marți dimineață iar de atunci oamenii legii încearcă să dea de urma hoților.
Se pare că locuința ar fi fost dotată cu un sistem video de supraveghere.
Medicul Valentin Coleașă este președintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor adulte cu handicap, din cadrul DGASPC Buzău.
Comisia de evaluare desfășoară activitate decizională în domeniul încadrării persoanelor adulte în grad și tip de handicap, respectiv al drepturilor acestor persoane, cu respectarea legislației în domeniu. Coleașă este medic specialist cu expertiză medicală a capacității de muncă si presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor adulte cu dizabilitati. 
Nu este exclus ca spargerea să fi fost dată la sigur, foarte probabil hoții având indicii sau bănuieli că în casa renumitului doctor s-ar putea afla o importantă sumă de bani.
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU