Curs valutar:
4.6346
3.9285
15 decembrie 2017 Ultimul update: 07:48
26 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 26 septembrie 2017

Căminul de bătrîni de la Vintilă Vodă va intra în proprietatea judeţului

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 1625 vizualizari 0 comentarii fap@sansabuzoiana.ro

Consiliul Județean Buzău face diligențe către premierul României și Ministerul Muncii pentru a prelua în proprietatea județului căminul de bătrîni de la Vintilă Vodă.        Vineri, preşedintele Petre Emanoil Neagu a vizi­tat căminul de bătrâni și, împreună cu primarul comunei Vintilă Vodă și directorul asezamintului, Eugeniu Stănescu, a stabilit să dea startul demersurilor pentru preluarea Azilului. Datorii la furnizori, salarii întîrziate Primăria Vintilă Vodă, în proprietatea căreia se află Căminul de bătrîni, nu mai poate suporta costurile de întreţinere. Salariile nu au mai fost plătite din luna iunie, ca de altfel nici furnizorii de servicii. Eugeniu Stănescu, directorul stabilimentului, spune că pentru un asistat se cheltuie peste 2.100 de lei lunar, însă nu toți asistații își permit să acopere acest cost. Directorul spune că are nevoie ca mai mult de jumătate din costul pe asistat să fie subvenționat de stat.  
"Am avea nevoie de 1.250.000 de lei, pentru o funcționare în condiții normale. Dacă facem eforturi, reușim să ne descurcăm și cu 1.100.000 lei. Anul acesta, Consiliul Județean ne-a ajutat cu 150.000 de lei și  am mai primit 120.000 din cote defalcate pentru TVA și 20.000 de la Consiliul Local Vintilă Vodă. Contribuțiile la stat pentru salariați nu sunt plătite din luna aprilie iar salariile sunt în urmă cu 2 luni. Avem în prezent 38 de asistați, iar  capacitatea centrului este de 47, dar majoritatea acestora nu au din ce să își plătească contribuțiile, care sar de 2.100 lei lunar", a declarat Eugeniu Stănescu.

Consiliul Judeţean nu mai poate acorda ajutoare

La vizita, de vineri, de la Căminul Vintilă Vodă, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a lansat ca soluţie preluarea Azilului în proprietatea judeţului şi administrarea lui de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.  
"Din nefericire este o situaţie deosebită şi gravă. Este vorba de un cămin de bătrîni aflat în administrarea Consiliului local Vintilă Vodă. Consiliul Local nu are posibilităţi să suporte activitatea acestui centru. Noi, cît a permis legea, am ajutat cu diverse sume de bani însă acum nu se mai poate. S-au făcut diligenţele necesare către Ministerul Muncii, către Premier, către toată lumea și facem un apel către primariii din comunele din care provin asistaţii să facă anchete sociale să îi ajute pe aceştia acolo unde aparţinătorii nu îşi pot permite să plătească aceste sume pentru că este legal. Eu împreună cu domnul primar vom face memorii iar pe viitor singura soluţie este să trecem acest cămin în autoritatea C.J. şi toate problemele se vor rezolva", a declarat Petre Emanoil Neagu.


Etichete: bătrîni |  Căminul |  intra |  judeţului |  proprietatea |  Vintilă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 dec 2017 [07:26]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se intră cu maşinile în curtile şcolilor?

421 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [10:12]  MONDEN BUZAU

RUSLAN LAZARIN, în studioul Focus FM

270 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [07:57]  ACTUALITATE BUZAU

Cit costa primii braduti de Craciun

280 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU