19 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 19 august 2019

Buzoienii, scutiți de dușuri reci, în ultimul moment

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 1980 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Apa caldă de la robinetele buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire nu va mai fi oprită. Pe ultima sută de metri, în războiul nervilor dintre Regia Autonomă Municipală și Ecogen, reprezentanții celei din urmă au cedat. Ecogen a luat decizia să furnizeze apă caldă până pe 26 august, dată anunțată de către autorități ca termen limită pentru punerea în funcțiune a sistemului alternativ de furnizare a energiei termice. Directorul ECOGEN, Vasile Munteniță, a declarat că dacă ar fi întrerupt apa caldă, ar fi făcut un joc al autorităților care vor să-i îndemne în continuare pe buzoieni să se debranșeze de la sistemul centralizat.

”Se dorea întreruperea furnizării apei calde la populație, ca să întărâte populația și mai mult, să se debranșeze și ceilalți consumatori care au mai rămas branșați la termoficare, ca să scape de o povară, atât RAM-ul, cât și Primăria Buzău, care au, prin lege, responsabilități privind asigurarea serviciului public. Nu am oprit pentru că, într-o discuție cu cei de la gaze, având în vedere și comunicatul dat de către RAM, am spus: ”Domnule, din respect față de locuitorii Buzăului, haideți să nu întrerupem, să nu dăm curs rezilierii contractului și întreruperii furnizării, să stăm până în data de 26, când atunci vor porni și vor inaugura noua sursă de producere a energiei!” a explicat Vasile Munteniță.

Producătorul de agent termic a luat decizia livrării în continuare a agentului și ca să nu riște să nu încaseze sumele pe care RAM i le datorează. ”Mi-au spus că, în cazul întreruperii, nu vor mai plăti, așa cum au făcut și în iarnă, că nu vor mai plăti nici facturile scadente, nici facturile la termen. Și intenția asta era să se agațe de un argument minor să nu ne mai plătească facturile. Ei au restanță niște facturi de aproape 1 000 000 lei, inclusiv energia termică pentru august.” a adăugat directorul ECOGEN.

Etichete: Buzau |  Ecogen |  RAM |  Vasile Muntenita |  apa calda
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU