Curs valutar:
4.6346
3.9285
15 decembrie 2017 Ultimul update: 07:48
02 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 02 martie 2017

Buzăul va avea un regulament de convieţuire socială

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1903 vizualizari 1 comentariu

Specialişti din Primărie lucrează în această perioadă la elaborarea unor norme care să facă ordine în mijloacele de transport în comun, pe străzi ori în parcuri. Municipalitatea vrea să elaboreze acest regulament de convieţuire socială civilizată, care să fie apoi supus dezbaterii publice iar în final să intre la vot, într-o şedinţă de consiliu local.
"În acest moment avem un grup de lucru care lucrează la noi. L-am numit un regulament de convieţuire socială civilizată în municipiul Buzău. Este un document foarte amplu, care include toate aspectele ce trebuie reglementate în municipiul Buzău din acest punct de vedere. Acest regulament, pe lîngă aspectele comune, legat de admi­nistrarea domeniului public, de păstrarea curăţeniei sau alte asemenea exemple, în mod concret, va lansa în spaţiul public şi o serie de noi prevederi pe care vrem să le supunem atenţiei, dezbaterii buzoienilor", a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu.  Regulamentul de convieţuire socială nu este bătut în cuie încă, dar include, printre altele, reguli clare pentru buzoienii care au animale de companie. Aceştia vor fi aspru sancţionaţi dacă nu vor strînge dejecţiile patrupedelor atunci cînd merg prin parcurile din oraş. "Chiar în perioada următoare, o să demarăm o amplă campanie de informare, într-o primă fază şi într-o etapă a doua, chiar de sancţionare pentru cetăţenii care nu conştientizează faptul că este obligatoriu ca odată ce ţi-ai scos animalul de companie la plimbare, să cureţi după acesta. Noi vom amplasa în anumite locuri din municipiul Buzău, mănuşi de unică folosinţă. Ne gîndim la un sistem, probabil în apropiere de coşurile de gunoi, să fie aceste dispozitive pentru mănuşi de unică folosinţă", a mai spus viceprimarul Apostu.

Multe alte reguli

Amenzi vor fi aplicate şi buzoienilor care, de pildă, vor arunca guma de mestecat pe jos, care se vor îmbrînci ori certa pe străzi sau în mijloacele de transport în comun. Şoferii care îşi ambalează motoarele autoturismelor ori motocicletelor vor fi de asemenea pasibili de amendă. Alte reguli îi vizează pe buzoienii care cresc animale în curte, care, de asemenea, vor avea reguli clare de respectat, dar şi pe gospodinele din Buzău, care vor trebui să ştie cum să-şi aşeze rufele pe sîrmă. "Este clar că vor fi şi păreri pro şi păreri contra, însă vom organiza o serie de dezbateri publice, astfel încît să luăm cea mai bună decizie. Dorim să introducem o serie de reglementări privind cîinii comunitari, privind anumite aspecte ce ţin de transportul public de călători în condiţii civilizate", spune Ionuţ Apostu. Autorităţile buzoiene speră ca regulamentul de convieţuire socială să intre în dezbatere pînă la finele lunii curente şi să fie aplicat din această vară. La respectarea normelor ce vor fi incluse în acest regulament vor veghea poliţiştii locali, care vor aplica şi amenzi atunci cînd legea va fi încălcată.Etichete: Buzăul |  convieţuire |  regulament |  socială
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Un cetatean
02 martie 2017
Incercati sa mergeti pe str.Viitorului la orice ora din zi si din noapte. Este total neplacut sa faci slalom printre nevoile cainilor scosi la plimbare. Asta daca si reusesti. Total inestetic si neigienic pentru cetateni. Sunt reguli elementare de civilizatie pe care ar trebui sa le respectam toti.


Ultima ora

14 dec 2017 [07:26]  ACTUALITATE BUZAU

De ce se intră cu maşinile în curtile şcolilor?

429 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [10:12]  MONDEN BUZAU

RUSLAN LAZARIN, în studioul Focus FM

277 vizualizari Citeste tot
13 dec 2017 [07:57]  ACTUALITATE BUZAU

Cit costa primii braduti de Craciun

287 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU