17 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 februarie 2020

Buzăul va avea staţii automate de închiriere a bicicletelor

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2661 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

După primele piste finalizate, buzoienii vor avea și primele biciclete cumpărate cu banii Primăriei. Este vorba despre un proiect de mobilitate urbană care prevede amenajarea primelor stații automate de închirierea bicicletelor din oraș. Investiția fi realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană, iar primul pas birocratic spre atingerea obiectivului a fost făcut în ultima ședință a consiliului local , când aleșii locali și-au dat votul pentru acest proiect și asigurarea contribuției locale. Totul va fi gata anul viitor, când principalele artere din municipiu vor avea atât piste cât și biciclete pe care buzoienii să le folosească în detrimental mașinilor.

Vești buni pentru cicliști. Sportul pe două roți ar putea deveni chiar obișnuința zilnică odată cu amenajarea primelor stații automate de închiriere a bicicletelor. Cu alte cuvinte, buzoienii ar putea înlocui mersul al serviciu cu mașina proprie sau chiar mijloacele de transport în comun cu mersul pe bicicletă. Primăria încurajează această idée așa că după ce în ultimii ani a reușit să amenajeze în oraș primele piste pentru cicliști, acum vrea să le ofere locuitorilor și primele stații automate pentru închirierea bicicletelor. Proiectul scris în acest sens a primit déjà votul aleșilor locali care și-au dat acordul pentru ca Primăria să aloce din fonduri proprii 155.000 de euro, reprezentând cofinanațarea proiectului ce va posibil datorită accesării fondurilor europene în valoare de 2,5 milioane de euro. 

Primele stații automate vor fi gata chiar de anul viitor, iar în paralel Primăria va continua amenajarea de piste pentru biciclete astfel încât o suprafață cât mai mare din oraș să fie acoperită de astfel de trasee special și sigure pentru cicliști. 

Fiecare stație va fi supravegheată video și va avea o trusă de depanare, în caz de nevoie. Închirierea vehiculelor se va face prin sistem ticketing. Stațiile din care buzoienii vor putea închiria bicicletele, contra unei sume modice, sunt mobile și vor putea fi relocate la nevoie.

Etichete: automate |  închiriere |  bicicletelor |  Buzăul |  staţii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU