03 [DEC 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 03 decembrie 2019

Buzăul va avea scafandri

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3012 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Buzău are forțe proaspete. Zece tineri, absolvenți ai Şcolii de Pompieri si Proțectie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, au intrat în activitate. Cei zece tineri vor avea program de opt ore, urmând ca o perioadă de câteva luni să treacă printr-o pregătire la locul de muncă. O parte dintre ei vor deveni primii scafandri școliți la ISU Buzău.
După ce va trece de perioada de pregătire, fiecare subofițer va fi repartizat pe structurile operative ale inspectoratului.
”Va fi o pregătire conform fișei postului pe care ei se vor încadra. Au prins posturi operative în detașamentul de pompieri Buzău și în detașamentul de pompieri Râmnicu Sărat. Vor participa la interventii în această perioadă, dar obligativitatea de a lua decizii o vor avea după ce se termină acest program de pregătire”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.  
Odată cu angajarea tinerilor pompieri, Buzăul a câștigat nu doar zece salvatori dar și primii scafandri pregătiți la Inspectoratul Pentru Situații de Urgență. Vestea reprezintă o premieră pentru Buzău care până acum, când erau situații de urgență care impuneau implicarea scafandrilor, erau chemați în ajutor forțe de la Brăila, Vrancea sau București.
Etichete: Buzăul |  scafandri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU