EVENIMENT
Curs valutar:
4.6573
3.8067
18 ianuarie 2018 Ultimul update: 11:07
08 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 08 iunie 2017

Buzăul rămîne fără locuri de veci

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2274 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Municipiul Buzău se îndreaptă către o criză a locurilor de veci în cimitirele din oraș. Numărul locurilor rămase este mai mic decît cel al deceselor care se înregistrează într-un an. De pildă, anul trecut, au fost puțin peste 1800 de decese. Doar faptul că aproape jumătate dintre familiile celor răposați au decis să îi înhumeze în cimitire din afara municipiului, a făcut să fie evitată o criză.
Rata mortalității are o evoluție care arată clar că orașul Buzău nu va mai avea, în curînd, unde să ofere locuri de veci. În acest moment, cimitirele de pe raza municipiului mai au doar 1200 de locuri de înhumare. Total insuficient în condițiile în care, anul trecut, de pildă, s-au înregistrat puțin peste 1800 de decese. Singurul motiv pentru care anul trecut s-a evitat o criză a locurilor de veci a fost faptul că peste 830 de persoane dintre cele decedate au fost înhumate în cimitire din afara orașului.

Se caută soluţii

Autoritățile din municipiul Buzău au în vedere situația critică și caută soluții. Pînă acum, singura soluție care s-a conturat a venit dinspre Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, dar și în acest caz este vorba despre o propunere, nu despre o inițiativă demarată deja. Potrivit statisticilor, cele mai frecvente cauze ale deceselor înregistrate la nivelul municipiului Buzău sînt bolile cardiace, urmate de diferite tipuri de cancer. Accidentele vasculare, bolile pulmonare și cele renale provoacă de asemenea un număr mare de decese în rîndul buzoienilor din municipiul reședință de județ.
Etichete: Buzăul |  locuri de veci |  rămîne
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 ian 2018 [11:02]  POLITIC BUZAU

Ce urmează pentru Marcel Ciolacu

1796 vizualizari Citeste tot
16 ian 2018 [09:49]  MONDEN BUZAU

Cine e fata cu cobza de la Focus FM

476 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU