21 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 21 februarie 2020

Buzăul, din ce în ce mai ”smart”. Traseele Trans Bus, integrate direct în Google Maps

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2766 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

O călătorie cu autobuzul poate fi planificată și urmărită direct cu Google Maps. Se întâmplă la Buzău, care devine primul oraș din România, care implementează un astfel de sistem, ce permite ca datele cu privire la mijloacele și traseele de transport public local să fie actualizate în timp real. Premiera reprezintă un alt pas pe care autoritățile municipiului l-au făcut pentru a face din Buzău un oraș inteligent. Primarul Constantin Toma promite că va continua să implementeze astfel de măsuri tocmai pentru ca orașul să devină cât mai atractiv și competitiv, atât pentru tinerii buzoieni, cât și pentru eventualii investitori și chiar cetățeni străini, care ar putea alege să trăiască în Buzău.

La ce oră vine următorul autobuz? Sau ce traseu ar trebui urmat dacă, de exemplu, ești în centrul municipiului Buzău și vrei să ajungi la gară? Răspunsul la aceste întrebări și la altele se află la numai un click distanță. De luna aceasta, Trans Bus implementează un proiect de management al transportului public integrat direct cu Google Maps. Cu alte cuvinte, orice persoană care vrea să meargă cu mijloacele de transport în comun, atât în oraș, cât și în localitățile unde a pătruns flota Transbus, își poate planifica și urmări călătoriile, în timp real, folosind o aplicație care există pe orice telefon mobil. 
Sistemul este implementat în premieră în Buzău și forma în care se dorește a fi, în final, utilizat de călători, reprezintă o noutate chiar și la nivel național. 
„ Acum Trans Bus-ul este prezent pe Google maps. Acest serviciu este disponibil și în alte orașe din țară – 5-6 orașe mari din țară. Acum Buzăul face parte din această familie. Mai mult decât atât, în situația următoare, pe care o avem în vedere – aceea de a planifica o călătorie în timp real – vom fi singurul oraș din țară, care vom oferi acest serviciu, de planificare a călătoriei în timp real. Suntem capabili, în acest moment, să transmitem informația mult mai ușor către călătorii noștri – după cum știți, am montat 14 panouri de informare călători în municipiul Buzău, continuăm acum cu încă 42 de panouri de informare, pe care le vom monta în 42 de stații din municipiul Buzău” a declarat Gică Toader, director Trans Bus Buzău.
Digitalizarea transportului public local a început încă de anul trecut, prin amenajarea unui dispecerat electronic performant, dar și cu amplasarea panourilor digitale în mai multe zone din oraș și reprezintă un mic pas spre transformarea Buzăului într-un oraș smart. De altfel, primarul Constantin Toma a început implementarea ideilor ce urmăresc digitalizarea și ușurarea accesului la informație pentru buzoieni încă de la venirea în Palatul Comunal. Printre primele măsuri a fost implementarea sistemului Kaizen. 
 “ Și implementarea sistemului Kaizen – îmbunătățire continuă este tot o formă de Smart City, pentru că, în numai 2 ani de zile, am depășit 425 de ani de economie pentru cetățenii Buzăului, prin diminuarea timpilor de așteptare între 30%-90%, pentru orice răspuns, pe care îl așteptau buzoienii. Suntem primul oraș – pentru că această digitalizare trebuie făcută în toate sectoarele – din România cu educație modernizată prin digitalizare. Trebuie să încercăm să ne dezvoltăm mai repede decât alții, astfel încât propriii cetățeni să rămână aici, alți cetățeni să revină, inclusiv să putem atrage alți cetățeni, care să vină să locuiască la Buzău și să considere că în acest oraș merită să trăiești. Și pentru asta, trebuie să obținem în Buzău cât mai multă atractivitate și competitivitate, atât pentru locuitorii Buzăului, cât și pentru investitori și vizitatori ” a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Măsurile de acest gen vor continua și sunt avute în vedere chiar și prin implementarea proiectelor cu fonduri europene, fie ca este vorba de intersecții inteligente, panouri digitale, ce pot oferi informații utile buzoienilor sau acces gratuit la internet wi-fi pentru toți cei care ajung, de exemplu, în centrul orașului sau în principalele parcuri. 
Etichete: Buzăul |  direct |  Google |  integrate |  smart |  Trans |  Traseele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU