02 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 02 iulie 2019

Buzăul cere bani Guvernului după inundațiile din iunie

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1187 vizualizari 0 comentarii
Buzăul cere bani Guvernului după inundațiile din iuniInundațiile de luna trecută au făcut prăpăd în județul Buzău. Viiturile produse în urma ploilor abundente au distrus poduri și podețe, au rupt drumuri, lăsând în urmă un dezastru pe care autoritățile locale nu-l pot îndepărta doar cu bani de la bugetele locale.
De aceea, în cadrul celei mai recente ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a fost aprobată promovarea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de 24,3 milioane lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru repararea DJ 102 L și 103 P, precum și a mai multor poduri și podețe de pe raza comunei. Chiojdu, afectate de fenomenele meteo severe din luna iunie.
Pe 20 iunie, o rupere de nori la Chiojdu, a lăsat prăpăd în urmă. Apa a intrat în circa 20 de gospodării. În unele cazuri și casele oamenilor au fost inundate.  Apa venită de pe versanți a inundat și școala  din satul Bâsca Chiojd.
În unele case, mâlul scurs de pe versanți în urma ploii torentiale a avut o  grosime de 60-100 de centimetri, acoperind drumurile de acces către gospodăriile oamenilor. Oamenii au fost cu atât mai disperați cu cât s-au trezit cu curțile inundate, în unele situații apa măsurând chiar și un metru.
În plus, drumurile, podurile și podețele au fost rupte ori distruse în timp ce fântânile au fost colmatate iar conducta de la rețeaua de apă a fost ruptă,  oamenii rămânând o vreme fără apă potabilă.
Etichete: Buzau |  ploi |  Prefectura |  viitura |  inundatii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 oct 2019 [09:21]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă cu focarele de pestă din județ

356 vizualizari Citeste tot
21 oct 2019 [08:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cât mai durează vara din octombrie!

482 vizualizari Citeste tot
20 oct 2019 [09:49]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Cum putem fi frumoase și la 70 de ani

568 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU