12 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 12 noiembrie 2018

Buzăul are un canal de irigații unic în România

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2553 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Buzăul are un canal de irigații unic în România unde apa ajunge în mod gravitațional și nu prin pompare, ceea ce înseamnă costuri minime. Din păcate nici măcar acest avantaj nu a fost suficient pentru ca întreținerea lui să fie ca la carte așa că din 1987, de când a fost dat în folosință, și până astăzi nu a fost reabilitat niciodată.

Nevoia de apă și cerințele tot mai mari din partea fermierilor au avut în sfârșit un rezultat, iar prima reabilitare completă este programată să înceapă chiar din primăvara anului viitor,a spus pentru Focus FM Regional, directorul adjunct al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filialaBuzău, Gheorghe Mihalache.


Odată cu transformările climatice, nevoia de apă a crescut, iar anul acesta cererile din partea fermierilor au dublat suprafața irigată. Cu cât a crescut însă numărul beneciarilor cu atât apa a ajunsmai greu la pompă. Asta pentru că starea canalului este precară, în cei peste 30 de ani de la darea în folosință nu s-au făcut Din 2021, canalul de irigații ar putea asighura apa pentru toata suprafața amenajată de aproaximativ 24.000 de hectare. Anul acesta s-au irigat doar 16.000 de hectare, suprafața fiind de două ori mai mare ca anul trecut. 
Odată încheiată această etapă, conducerea ANIF Buzău are speranța că vor putea începe lucrările de reabilitare și la Canalul Est care în prezent este nefuncțional. Etichete: Buzăul |  canal |  irigații |  România
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU