08 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 08 februarie 2019

Brînza contrafăcută a invadat piaţa buzoiană

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2092 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Produse ieftine şi proaste! Asta ajung să consume tot mai mulţi români care aleg să cumpere produse din import, mai ieftine dar nocive pentru sănătate. O arată şi ultimele controale realizate de reprezentanţii Ministerului Agriculturii în magazine, restaurante şi fast-food-uri care folosesc în preparatele pe care le oferă clienţilor produse din import.

Specialiştii au descoperit o serie de nereguli. Pe hârtie, produsele respective conţineau diverse derivate din lapte, însă realitatea era cu totul alta.Brînza şi caşcavalul utilizate nu conţineau pic de lapte, ci doar grăsimi hidrogenate.

În plus, comercianţii informau greşit consumatorii trecând pe etichete ingrediente care nu se regăseau de fapt în produsele respective. Astfel de nereguli au fost descoperite în zeci de unităţi de alimentaţie public din Buzău, dar şi din Vrancea, Brăila, Galaţi şi Ialomiţa.

Comisarul-şef al O.P.C. Buzău, Nicuşor Dinulescu, a spus despre situtia de la Buzau la Focus FM: "Au fost verificati 12 agenti economici din Buzău, iar nereguli au fost găsite la jumătate dintre ei. S-a constatat că anumiţi operatori economici foloseau produse importate din Bulgaria care nu aveau ca bază laptele. Unii producători au folosit grăsimi hidogenate tip FETA."

Cu alte cuvinte, clienţii aleg produse mai ieftine, gîndindu-se că fac economie. Însă, în realitate, cumpără alimente care, consumate frecvent, se transformă într-o adevărată otravă.

Practica de a ascunde conţinutul exact al alimentelor nu le face rău doar consumatorilor, ci îi afectează şi pe producătorii autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte.

Dan Ivaşcu, producător de produse lactate traditionale spune: "Din punctul nostru de vedere, al producătorilor, nu este o problemă să apară astfel de produse pe piaţă, cu condiţia ca ele sa fie corect etichetate. În consecinţă, sîntem direct afectaţi pentru că oamenii au drept criteriu principal la achiziţie preţul cel mai mic şi nu calitatea. Or, toate aceste produse sînt prezentate ca fiind naturale."

Specialiştii recomandă evitarea consumului de produse care conţin grăsimi hidrogenate, considerate a fi printre cele mai periculoase tipuri de grăsimi cu care venim în contact zilnic.Etichete: Brânza |  buzoiană |  contrafăcută |  invadat |  piaţa
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU