20 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 20 mai 2018

BMW-ul care a doborît arțarul

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 6136 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Pomii ornamentali pe care Primăria municipiului Buzău i-a plantat, în această primăvară, au ajuns și la momentul primelor pagube. Un tînăr a reușit să doboare, ca la popice, doi dintre arțarii din vecinătatea Hotelului Pietroasa. Aventura s-a consumat în noaptea de vineri spre sîmbătă, iar la lumina zilei s-au văzut mai clar pierderile. Cei doi copaci atinși de bolidul scăpat de sub control trebuie înlocuiți, dar operațiunea se va desfășura, de data aceasta, pe banii șoferului care i-a distrus sau pe cei ai asigurătorului. 


După accident, tînărul a dat bir cu fugiții, dar sîmbătă seara s-a prezentat la sediul Poliției și a declarat accidentul. Faptul că a mers de bună voie la Poliție, în intervalul de 24 de ore, prevăzut de lege, i-a salva tînărului permisul. El a primti, totuși, o amendă în valoare de 1160 de lei. 


Buzoianul pe care l-au amendat polițiștii are 24 de ani și conducea un BMW seria 5, cu volan pe dreapta. După ce a parcurs strada Ion Băieșu, dinspre Școala nr. 5, șoferul a intrat cu viteză în intersecția de la Miorița, moment în care mașina, avînd tracțiune pe spate, a derapat și a ajuns pe trotuar unde a făcut prăpăd. 


Viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu, care a și făcut publică isprava tînărului, printr-o postare pe Facebook, a anunțat că șoferul va primi acasă factura pentru înlocuirea arțarilor: ”Chiar dacă a fugit de la locul faptei, îl vor ajunge din urmă amenda usturătoare și factura de la URBIS pentru toate stricăciunile provocate! Mulțumesc Poliției Rutiere pentru promptitudine și profesionalism!”


După ce incidentul a fost făcut public, comentariile au explodat, pe rețeaua de socializare. ”Ar trebui, pe lîngă pedeapsa pe care o merită în acest caz, să îi dați o amendă! Să suporte constul de pantare și cumpărare al acelui copac și să vină să îl ude zilnic!” sau ”Să îl planteze singurel, să vedem dacă este în stare” au comentat buzoienii. 
Dacă șoferul nu va merge, din proprie inițiativă, la primărie, să achite contravaloarea pagubei, municipalitatea își va recupera paguba de la firma de asigurări la care buzoianul are încheiată polița RCA. Etichete: artari |  Buzau |  ornamentali |  pomi |  accident
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU