30 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 30 martie 2017

Blocaj! Primăria nu găseşte secretar municipal

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2508 vizualizari 0 comentarii

Blocaj în Primăria Buzău după ce instituţia a rămas fără secretar şi nici o altă persoană nu vrea ori nu îndeplineşte cerinţele postului. La această situaţie s-a ajuns după ce Diana Pavel, care a ocupat funcţia de secretar al municipiului Buzău în ultimele trei luni, a ales să se întoarcă pe vechiul post ocupat la Prefectura Buzău. Situația este foarte gravă, pentru că nici un alt funcționar din Palatul Comunal nu a fost identificat pentru a fi numit secretar interimar. 
În această situație fără precedent, autoritățile locale nu mai pot elibera niciun document care trebuie avizat de secretarul municipiului. Cu alte cuvinte, activitatea Primăriei Buzău este blocată. “Orice document juridic trebuie să primească un aviz de legalitate, semnat de secretar. Neavînd secretar nu o să mai eliberăm astfel de documente. Atunci cînd am spus că Primăria se poate bloca din cauza faptului că s-a luat o decizie în tribunal, după părerea noastră, greşită, în sensul în care s-a extins treaba cu Poliţia Locală la întreaga organigramă a Primăriei şi nu mai putem angaja absolut pe nimeni. Avînd 141 de posturi goale, din care pete 70-75 la sută posturi de conducere, paote, probabil aţi spus că exagerez. Asta este situaţia, încercăm să facem faţă. Am vorbit cu mai mulţi primari, nu e nici un secret şi cu primarul de la Rîmnicu Sărat şi cu primari de oraşe din jurul Buzăului, din alte judeţe. Încearcă să găsească şi ei o soluţie, să-mi propună prin detaşare pe cineva” a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma. 

Deși au avut cîteva zile la dispoziție pentru a-i găsi un înlocuitor, autorităţile locale nu au găsit nici o variantă pentru că în Primăria Buzău nu există niciun funcționar care să îndeplinească condițiile cerute de lege pentru ocuparea acestui post. O singură persoană s-ar încadra în cerinţele postului însă aceasta nu este interesată de postul de secretar al municipiului. „Deocamdată nu am o soluţie. Vom rămîne ca şi primărie, aproape două săptămîni şi jumătate, fără secretar, pînă mă voi întoarce. Pînă atunci voi încerca să detaşez pe cineva, vreun secretar de la o primărie de la o comună, sau cineva care să îndeplinească condiţiile impuse de lege. În acest moment nu avem nici o persoană care să îndepliească condiţiile, ori de vechime, ori de studii, ori să vrea. Era o singură persoană posibil de pus aici, dar nu doreşte acest lucru”, a mai spus primarul Constantin Toma. Diana Pavel este cel de-al treilea secretar care părăseşte Primăria Buzău în ultimul an. Ea a preluat funcţia de secretar al municipiului Buzău în luna ianuarie a acestui an înlocuindu-l pe Bogdan Barbu, care, la rîndul său, îl înlocuise pe fostul prefect, George Sava.Etichete: Blocaj |  găseşte |  municipal |  Primăria |  secretar
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU