09 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 09 iunie 2014

Bisericile au fost luate cu asalt de enoriași

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1043 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Bisericile au fost luate cu asalt de enoriași

 Rusaliile, sau Pogorârea Sfântului Duh ori Cincizecimea, este sărbătoarea care an de an aduce în biserici tot mai mulţi enoriaşi. Este o sărbătoare extrem de importantă pentru creştinii ortodocşi. Ea marchează momentul coborârii Duhului Sfânt printre sfinţii apostoli şi trimiterea lor să predice Evanghelia în toată lumea. Sărbătoarea reprezintă însă și momentul în care s-au pus bazele Bisericii creștine.


În Ajunul Rusaliilor, sâmbătă, a fost zi de pomenire a morţilor, iar buzoienii au dat de pomană pentru sufletele rudelor ridicate la cele sfinte. Ieri, în prima zi a Rusaliilor, bisericile din oraş au fost pline de enoriaşi. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, în Lunea Rusaliilor. Oamenii au participat la slujbele speciale şi s-au rugat, în special pentru sănătatea lor şi a membrilor familiilor.

 

De Rusalii, credincioşii respectă o serie de obiceiuri şi tradiţii. În popor se spune că dacă vrei să-şi meargă bine tot anul, nu trebuie să munceşti de Rusalii. Tot tradiţia spune că în această perioadă nu trebuie să te cerţi cu nimeni, dar nici să mergi la scăldat.

 Etichete: enoriasi |  obiceiuri |  Rusalii |  traditii |  biserica
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU