BREAKING NEWS Buzau
11h 04' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 21 iulie 2015

Cea mai interesantă şedinţă a Consiliului Judeţean (UPDATE)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 2347 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
UPDATE [11:04] 27 IUL 2015 ›
Reîntoarcerea lui Cristi Bîgiu la Consiliul Judeţean a produs o serie de evenimente interesante în interiorul instituţiei. După ce a organizat o serie de şedinţe cu personalul din subordine, acum, se pare că activitatea s-a reluat, iar salariaţii vor să arate că totul merge bine. De pildă, pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a C.J. sînt programate pentru deliberat şi eventual, votat, nu mai puţin de 29 de proiecte de hotărîri propuse pe ordinea de zi. Unele dintre ele ţin de execuţia bugetului judeţului, altele se referă la rectificări ale bugetelor unor instituţii din subordinea C.J. De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei din 30 iulie sînt trecute prelungirea unor mandate de interimari pentru unii directori de instituţii şi eliberarea din funcţii a altora şi înlocuirea lor cu alte persoane.

Directori cu prelungiri

Pe ordinea de zi a şedinţei C.J. de joi este trecută, la punctul 24, înlocuirea temporară din funcţia de director adjunct al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Alinei Iuga, care se pregăteşte de concediu prenatal, cu consilierul judeţean PSD, Ştefan David, cel care va căpăta şi el statutul de adjunct cu caracter temporar. Totodată, mandatul lui Adrian Belciug Vintilescu în funcţia de director general al DGASPC va fi prelungit. În plus, există pe ordinea de zi un proiect care prevede prorogarea mandatului de director economic al aceleiaşi instituţii a Mihaelei Cojocea.

Despre vicepreşedinţi...

Un punct important pe ordinea de zi este chiar primul care cuprinde, în sfîrşit, eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a liberalului Cristinel Romanescu şi înlocuirea lui. Nu se ştie deocamdată cine îl va înlocui pe Romanescu, dar se vorbeşte destul de intens despre negocieri care se referă la consilierul judeţean Adrian Petre, actualmente şeful judeţean al „Culturii” şi interimar la preşedinţia Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, de bună seamă că acest punct pe ordinea de zi a şedinţei C.J. din această săptămînă va stîrni interesul politicienilor, dar şi al opiniei publice, mai ales după telenovela demisiei lui Romanescu, în contextul în care, iată, viaţa politică de la Buzău este totuşi destul de agitată, iar Bîgiu va prezida prima şedinţă a Consiliului după revenirea spectaculoasă la serviciu de zilele trecute. UPDATE [14:42] 24 IUL 2015 › Reîntoarcerea lui Bîgiu la serviciu a luat prin surprindere pe mulţi subalterni din Consiliul Judeţean şi a creat diferite reacţii în interiorul instituţiei pe care o prezidează din nou. El pare destul de motivat să continue, după cum a şi declarat, să urmarească şi să implementeze proiectele pe care le-a anunţat şi le-a lansat înainte şi după preluarea preşedinţiei. Cum era de aşteptat, revenirea pe funcţia a creat şi anumite “reacţii adverse“ după cum relatează surse din interiorul instituţiei. Şi asta pentru că unii dintre subalterni îşi făcuseră planuri proprii după ce Bîgiu a “dispărut din piesaj“ din cauza problemelor judiciare deja cunoscute. Se spune chiar că într-una dintre zilele din săptămîna premergătoare, între Bîgiu şi fostul său înlocuitori la preşedinţia instituţiei, Emanoil Neagu, a avut loc o dispută destul de serioasă.

Prima şedinţă

Oricum, încă din prima zi cînd a revenit la serviciu, Bîgiu a convocat o şedinţă cu şefii de servicii. Unii dintre ei, pînă să ajungă la sala de şedinţe spun sursele noastre abia aflaseră din presa on-line că Băgiu a venit la birou, aşa că au fost, oarecum, luaţi prin surprindere. După cîteva zeci de minute de discuţii profesionale, relatează aceleaşi surse, în care Cristi Bîgiu a cerut să fie pus la curent cu evoluţia situaţiei din instutţie, fiecare salariat s-a întors la birou şi a comentat în stil propriu evenimentul.

Despre proiecte...

Cît despre proiectele pe care Crisi Bîgiu le-a lansat în campania pentru CJ, dar şi pe cele care le-a iniţiat după preluarea funcţiei, e drept că unul dintre ele nu s-a mai dus la capăt precum şi Master planul pentru gestionarea deşeurilor, al cărui eşec a făcut ca Buzău să piardă aproape iremediabil 40 de milioane de euro, altele au stagnat.
Din cea de-a doua categorie fac parte, evident, redeschiderea noii Maternităţi, întărzierea demarării lucrărilor la podul de la Vadu Paşii şi reabilitatea unor drumuri judeţene. Pe acestea şi pe altele Bîgiu vrea să le grăbească. Aşadar, e de văzut cum va merge colaborarea şi coabitarea dintre el şi funcţionarii din subordine. 


UPDATE [15:22] 21 IUL 2015 › Revenit în fruntea Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu a făcut astăzi primele declaraţii. El a spus laconic, că s-a întîlnit dimineaţă cu responsabilii direcţiilor din CJ care l-au informat despre stadiul proiectelor şi a ţinut să precizeze că din punct de vedere politic nu mai are nimic de spus.

„Din punct de vedere juridic sînt sub control judiciar. Am trei restricţii: de a nu părăsi ţara, de a mă prezenta la instanţă de cîte ori sînt chemat şi de a nu lua legătura cu martorii din rechizitoriu. Administrativ îmi este permis să îmi reiau activitatea, ceea ce am făcut astăzi. Am început să am discuţii cu directorii din Direcţii. E o perioadă lungă în care am lipsit şi mă interesează stadiul proiectelor care sînt în derulare. Nu am fost la curent cu ceea s-a întîmplat în Consiliul Judeţean în lipsa mea. Am lăsat proiecte importante începute. Orice dialog îl vom avea de acum doar din punct de vedere administrativ, politic nu mai am ce comenta, nu mai sînt membru al nici unui partid”, a declarat Cristi Bîgiu.
Cristi Bîgiu şi-a reluat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi în această dimineaţă s-a prezentat la birou. Revenirea în fruntea instituţiei a fost posibilă ca urmare a deciziei judecătorilor de la Tribunalul Călăraşi care i-au înlocuit măsura preventivă a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Astfel suspendarea mandatului intervenită în luna decembrie a anului trecut după ce Bîgiu a fost arestat în urma unui flagrant de luare de mită organizat de procurorii DNA, a încetat de drept. Chiar dacă acum îşi poate exercita atribuţiile de preşedinte al Conisliului Judeţean, Cristi Bîgiu are unele interdicţii şi obligaţii stabilite de instanţă, iar procesul său continuă la Tribunalul Călăraşi.

Etichete: întors |  Bîgiu |  serviciu
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

nikky
21 iulie 2015
Chiar ne crede imbecili ….dupa ce a luat atata spaga il doare de comunitate. Asta trebuie excomunicat din Buzau. Cine te crede maaa…. Nici macar nu are demnitatea sa-si dea demisia.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU