17 [FEB 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 17 februarie 2017

Bătaie între două eleve de la şcoala din Luciu

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1184 vizualizari 0 comentarii

Inspectoratul Şcolar Buzău a demarat o anchetă iar Poliţia a declanşat verificări după ce două eleve de la şcoala generală din Luciu şi-au împărţit pumni şi picioare, la sfîrşitul cursurilor. 

Incidentul s-a consumat în urmă cu două zile între două adolescente, de clasa a opta, una în vîrstă de 15 ani şi cealaltă de 17 ani.  Fetele s-au luat la ceartă, după ce una din ele a acuzat-o pe cealaltă că spune despre ea lucruri neadevărate şi ruşinoase. De la jigniri s-a ajuns rapid la bătaie, iar totul s-a întîmplat sub ochii colegilor, elevi de şcoală generală. Unii dintre copiii care au asistat la bătaia crîncenă au încercat să intervină, însă nu au reuşit iar cele două au continuat minute bune să şi împartă pumni şi picioare. Incidentul s-a petrecut la finalul cursurilor, în afara unităţii de învăţămînt.

“Miercuri, după ore, după ora 18, a avut loc un conflict între două eleve de la clasa a VIII-a, fete cu probleme înregistrate şi la nivelul şcolii şi la nivelul Poliţiei. Una dintre ele e dată în plasament la bunici, mama e plecată în străinătate, cealaltă repetă clasa a VIII-a. Din cauza unor conflicte sau neînţelegeri ale lor, adunate în timp, s-au hotărît esl şi a apărut acest conflict. Cu doamna dirigintă, împreună cu Consiliul de Administraţie, le-am făcut o vizită acasă şi urmeză să avem şi o şedinţă cu părinţii elevilor clasei a VIII-a”, a declarat  directorul şcolii gimnaziale din Luciu, Alexandrina Dragu 


Totul a fost filmat cu telefonul mobil iar filmuleţul a ajuns deja în mediul virtual. Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău dar şi cei din conducerea şcolii de la Luciu au demarat o anchetă în acest caz. “Există comisie de cercetare şi la nivelul şcolii şi la nivelul Inspectoratului pentru a rezolva incidentul. Avînd în vedere că acest lucru s-a întîmplat în afara programului şcolar, sigur va fi nevoie de consiliere, şi a tutorilor elevelor, şi a lor. Ele vor intra, cu siguranţă, într-un program de consiliere. Mai departe, comisia va stabili care sînt cauzele care au dus la acest incident şi bineînţeles se vor lua măsuri, conform regulamentului”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Daniela Palcău. De asemenea, Poliţia a demarat verificări. Purtătorul de cuvînt al IPJ Buzău, comisar Doiniţa Mihalache

Elevele împreună cu tutorii lor au primit invitaţie la Poliţie, la finalul cursurilor de astăzi. Pînă acum nici una dintre ele nu a depus plîngere.  Cele două adolescente implicate în incidentul de la Luciu sunt eleve problemă, atît din cauza rezultatelor slabe la învăţătură, cît şi a atitudinii lor, care lasă de dorit. De-a lungul timpului, ele au mai fost implicate în mai multe scandaluri, una dintre ele aflîndu-se deja în atenţia Poliţiei. Cazul de la Luciu vine să arate încă o dată că încercările autorităţilor de a reduce violenţa în şcoli nu au întotdeauna efectul scontat, iar  astfel de lucruri încă se întîmplă. Iar la bătăile crunte în care se folosesc cuvinte grele, se impart pumni şi picioare, ajung să asiste şi alţi copii, care pot suferi traume serioase. 


Etichete: între |  Bătaie |  eleve |  Luciu |  şcoala
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 noi 2019 [14:56]  ACTUALITATE BUZAU

Buzăul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă

1366 vizualizari Citeste tot
13 noi 2019 [14:40]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă de joi cu podul Metalurgica

719 vizualizari Citeste tot
13 noi 2019 [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Sânge de la polițiști VIDEO

914 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:35]  ACTUALITATE BUZAU

Se schimbă vremea. VÂNT PUTERNIC

886 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Impact frontal. Doi șoferi la spital

812 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [10:10]  ACTUALITATE BUZAU

Ce taxă importantă ar putea dispărea

847 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU