03 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 03 noiembrie 2018

Bani pentru Mănăstirea Rătești

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1376 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

Bani pentru biserici, dar și pentru Mănăstirea Rătești, lăcaș de cult reprezentativ pentru județul Buzau.
Consiliul Județean a aprobat în ultima ședință alocarea unor sume de bani pentru mai multe parohii din judeţ. Președintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, a precizat că sunt niște bani alocați pentru anumite biserici din mai multe OAT-uri, pentru a fi realizate lucrări de întreținere și reabilitare.

Cea mai mare sumă va merge către Mănăstirea Rătești. lăcașul de cult, monument istoric, are nevoie urgent de reabilitare. În zonă, s au produs mai multe alunecări de teren care au făcut ca obiectivul să se șubrezească și să se afle chiar la un moment dat în pericol de prăbușire. În zonă se fac deja lucrări însă mai e nevoie de bani pentru consolidare, astfel că aleșii județeni au aprobat alocarea sumei de 86 de mii de lei pentru Mănăstirea Rătești. Președintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu  a precizat că este vorba despre un parteneriat între Consiliul Județean și Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în vederea efectuării lucrărilor de consolidare a terenului, pe care se află una dintre cele mai reprezentative mănăstiri ale județului.

Complexul arhitectural al Mănăstirii Rătești a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Buzău din anul 2015. Complexul arhitectural este format din: Biserica „Sfanta Treime”, Biserica „Sfantul Lazăr”, Stăreție, Turn clopotniță, Colecția muzeală și casele monahale.
Biserica actuală „Sf. Treime” a fost ridicată în 1844 de Episcopul Chesarie al Buzăului și a fost pictată inițial în frescă de Nicolae Teodorescu și Gheorghe TattarescuEtichete: Mănăstirea |  pentru |  Rătești
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

olyverbuzau
05 noiembrie 2018
nu vreau sa fiu rautacios sunt crestin, dar sincer f multi bani intra in aceste manastiri si nimic nu se face trebuie sa dea consiliul judetean bani pt asa ceva am fost la Manastirea Ciolanu fereasca Dumnezeu prapad am inteles ca sunt doar 5 calugari mizerie si nimic atceva


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU