ACTUALITATE
Curs valutar:
4.7635
4.3251
13 noiembrie 2019 Ultimul update: 20:03
12 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 12 august 2019

Sprijin de la Guvern pentru buzoienii loviți de necaz. Pentru refacerea drumurilor distruse de ape, banii întârzie

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1506 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

16  familii din județul Buzău vor primi bani de la Guvern pentru construirea de noi locuințe sau consolidarea celor avariate ca urmare a calamităților din primăvară. Autoritățile așteptau bani și pentru repararea căilor de acces rupte de viiturile din iunie. Cel mai afectat drum a fost DJ203K , la Lopătari, care timp de câteva zile a fost închis, după o viitură produsă pe pârâul Slănic.

16 familii din județul Buzău se află pe lista beneficiarilor de ajutoare material  aprobată în ședința de săptămâna trecută a Guvernului. Este vorba despre familii sau persoane singure care în urma anchetelor sociale au dovedit că nu au veniturile necesare pentru a-și reface locuințele distruse de ape sau foc.  
”Sunt date ajutoarele persoanelor fizice care ca urmare a unor calamități li s a a distrus casa, sau incendii sau alte situații neprevăzute și în urma anchetei s-a constatat că au acest drept.”, a explicat prefectul de Buzău, Carmen Ichim.
În total, la Buzău vor ajunge 135.000 de lei , bani care vor putea fi folosiți exclusive pentru achiziționarea de materiale de construcții.
Cea mai așteptată veste rămâne însă cea legată de alocările pentru refacerea infrastructurii distruse de vremea rea. Autoritățile buzoiene au cerut prin Comitetul pentru Situații de Urgenta, 77de milioane de lei pentru reparații la drumuri. Viiturile de la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie au distrus mai multe căi de acces, poduri și podețe, iar cel mai afectat drum a fost DJ203K, șosea care a fost închisă timp de câteva zile , devenind impracticabil după viitura de pe râul Slănic.
”Buzăul a cerut bani din fondul de intervenție al Guvernului pentru refacerea unor drumuri comunale și mai ales a drumului județean 203K Mânzălești Lopătari. Sumele  erau atunci de 77 de mii de mii de lei, încă nu au fost luate în discuție, am înțeles că într- o săptămână sau două Guvernul se va hotărî ce sume va aloca din fondul de intervenție”, a mai spus Ichim
Între timp, circulația pe drumul județean 203 K atât în punctul Mânzălești cât și la Lopătari a fost reluată. Lucrările au fost suportate din bugetul Consiliului Județean.Etichete: așteptat |  buzoienii |  drumuri |  Guvern |  loviți |  necaz |  Pentru |  pentru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Sânge de la polițiști VIDEO

397 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:35]  ACTUALITATE BUZAU

Se schimbă vremea. VÂNT PUTERNIC

423 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Impact frontal. Doi șoferi la spital

356 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU