06 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 06 noiembrie 2018

Balamucul salarizării profesorilor

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1667 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Au o vechime mai mare în muncă, dar sînt plătiţi pentru ani mai puţini. Este cazul a sute de profesori din judeţul Buzău care s-au trezit că nu-şi mai pot actualiza anii de muncă. Luna octombrie ar fi trebuit să vină cu majorări salariale pentru sute de cadre didactice din județul Buzău, însă nu mică le-a fpst mirarea profesorilor cînd, în ziua de salariu, sumele încasate au fost  la fel ca în luna anterioară. Este vorba despre profesorii care începînd cu 1 septembrie au trecut la o nouă treaptă în muncă și, prin creșterea  vechimii, automat ar fi trebuit să beneficieze de mai mulți bani.  Lucru care nu s-a întîmplat, iar explicația este: o eroare  IT. Mai exact, programul care calculează automat salariile profesorilor nu mai permite introducerea vechimii, fapt care duce automat și la privarea acestora de sporul cuvenit. Liderul SÎP Buzău, Ion Dobre, a explicat pentru Focus FM Regional: "Este vorba despre modificarea unui program EDUSAL, de fapt, o parte tehnică a acestui program, în sensul în case se blochează un anumit cîmp, din butoane, care nu mai permite trecerea unor colegi ai noştri la o altă treaptă de salarizare."
Eroarea a lăsat fără majorări salariale aproape 800 de profesori din tot județul și în aceeași situație sînt și cadre didactice din alte județe. Sumele prierdute sînt cuprinse între 100 și 300 de lei. Dascălii sînt revoltați și cer luarea unor măsuri ferme pentru reglementarea situației.
"Nu pot trece la o altă tranşă de salarizare ceea ce crează în rîndul colegilor noştri salarii diferite pentru acelaşi grad şi aceeaşi muncă. Desigur că nu poate fi acceptată această situaţie, prin urmare, ne-am adresat Ministerului Educaţiei. Ei cunoşteau această problemă, dar au crezut că o pot lăsa aşa, pentru ei era convenabil pentru că făceau o economie destul de importantă pe spatele celor care sînt discriminaţi. Am început aceste demersuri, în sensul de a adopta o soluţie care să fie gene­ral valabilă la nivelul întregii ţări. Dacă nu, vom merge pe calea instanţei", a mai zis şeful SÎP Buzău, prof. Ion Dobre.
Dacă erorile nu vor fi rezolvate iar profesorii nu-și vor primi drepturile salariale, sindicatul care îi repre­zintă anunţă că va apela la instanţă.Etichete: Balamucul |  profesorilor |  salarizării
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU