ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6623
3.7780
21 februarie 2018 Ultimul update: 12:42
15h 17' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 17 ianuarie 2018

OFICIAL - Șeful Poliției Române a fost demis

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1491 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [15:17] 17 IAN 2018 › Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astăzi decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat.

Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță.

Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial,scrie ste-ul stiripesurse.ro

Prim-ministrul interimar, Mihai Fifor ar putea lua o decizie astăzi în privința viitorului profesional şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu ,prins in mijlocul unui scandal politic.Generalul buzoian a evitat  până acum de o sancțiune, în cazul polițistului-pedofil, pentru că fostul premier, Mihai Tudose, a refuzat să îl demită, la solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan. După plecarea lui Tudose din fruntea Guvernului, premierul interimar, Mihai Fifor a mers în prima acțiune în calitate de șef provizoriu al Guvernului la Ministerul de Interne. Apoi, întrebat fiind despre o eventuală demitere a lui Despescu, premiul interimar a declarat că situația va fi analizată cu foarte mare atenție și abia după aceea va fi luată o decizie. Reamintim, ministrul de Interne, Carmen Dan a propus demiterea chestorului Bogdan Despescu, în urma scandalului iscat în cazul polițistului pedofil Eugen Stan. Premierul Mihai Tudose nu a fost de accord cu demiterea ci i-a cerut lui Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte concluziile în urma cazului politistului acuzat de pedofilie. Ulterior, a acuzat o pe Carmen Dan de minciună iar de aici a început scandalul, soldat cu retragerea sprijinului politic al lui Tudose, care și a dat demisia.


Etichete: Despescu |  generalului |  hotari |  profesional |  putea |  viitorul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU