10 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 10 martie 2018

Au înflorit ”bulboasele”! Cum recuperăm bunul simț?

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
6 voturi 2416 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Modul în care arată spațiile verzi ale unui oraș, cum sunt întreținute și grija pentru a fi păstrate astfel încît să creeze o bucurie privitorului și să îmbunătățească imaginea urbei, spune mult, dacă nu aproape totul despre locuitorii respectivului oraș. Un tur prin centrul orașului demonstrează că mulți buzoieni nu numai că nu apreciază modul în care sunt administrate zonele verzi, ci și dovedesc mari neajunsuri la capitolul educație și bun simț. 


Pe o rază de un kilometru pătrat, reporterul nostru a surprins, așa cum puteți vedea și dumneavoastră în GALERIA FOTO, urmele necivilizației și ale lipsei de grijă pentru mediul înconjurător. Biciclete parcate pe spațiul verde, fecale de animale, urme de anvelope de autoturism, toate pe spațiile verzi ale căror garduri verzi au fost îndepărtate, printr-o decizie luată în toamnă de municipalitate. Poate că nu ar fi rău ca între două ronduri în care sunt cu ochii după rufele întinse la uscat, polițiștii locali să plece privirea spre aceste zone verzi și să acționeze așa cum, de altfel, le permite același regulament în virtutea căruia s-au interzis bătutul covoarelor și întinsul rufelor ”la vedere”. 


În încheiere și o știre de ultimă oră: au început să înflorească plantele cultivate în toamna trecută, în cadrul unei ample campanii de reamenajare peisagistică a orașului. Brîndușele înflorite în parcul din fața Prefecturii Buzău anunță că iarna e trecută, și din punct de vedere meteorologic, nu numai calendaristic. Urmează Festivalul ”Bulboaselor”... Etichete: bulboase |  spatii verzi Buzau |  flori
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 3   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 mar 2018 [13:34]  ACTUALITATE BUZAU

400 lei, șpaga pentru funcționara de la Finanțe!

2280 vizualizari Citeste tot
20 mar 2018 [10:33]  MONDEN BUZAU

Tu ești fericit?

301 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU