BREAKING NEWS Buzau
08h 08' ACTUALITATE Buzau
Joi, 24 ianuarie 2019

ATENȚIE e polei! DN 2B și DN 2C sunt închise în județul BUZĂU

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1864 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro
UPDATE [08:08] 25 IAN 2019 › În judeţul Buzău, din cauza poleiului de pe carosabil, sunt închise două drumuri naţionale: DN2B, pe tronsonul Buzău – limita cu judeţul Brăila şi DN2C, pe tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa.

Până la 14.00 e în vigoare CODUL GALBEN de ploi însemnate cantitativ în nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei; intensificări ale vântului și polei în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp.

În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei

În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldoveivor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50...70 km/h și se va semnala polei.

Notă: În restul teritoriului, trecător și pe arii restrânse, se va depune polei și se vor semnala intensificări ale vântului. Precipitații, local însemnate cantitativ în jumătatea de sud a țării, vor fi și în zilele de la sfârșitul săptămânii.UPDATE [15:44] 24 IAN 2019 ›
Reprezentanții  IPJ au anuntat  anință că începand cu ora 13.30, traficul rutier pe DN2B
Buzău –Brăila a fost reluat pentru circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai
mică sau egală cu 7,5 tone.
Polițiștii rutieristi  recomandă prudență în trafic, foarte multe porțiuni di asfalt fiind, inca, alunecoase.


UPDATE [11:28] 24 IAN 2019 ›
UPDATE - ORA 10.20: s-a inchis  DJ 203 I pe tronsonul Caragele (com. Luciu) - Cilibia din cauza poleiului. Polițiștii au instituit filtre pe acest traseu.

UPDATE - ORA 9.30: a fost instituită restricție totală de circulație pe DN 2B Buzău-Brăila. De la ieșirea din municipiul Buzău până la limita cu județul Brăila, sunt prezente filtre ale poliției în toate localitățile.Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de polei a fost prelungit  până la ora 14.00 pentru zona de câmpie a județului Buzău și pentru alte 7 județe din sudul și sud-estul țării: Ialomița, Brăila, Călărași, Ilfov, Galați, Vrancea și Prahova.


UPDATE [09:39] 24 IAN 2019 › Politia Rutieră anunță că începând cu ora 9.30, pe DN2 B Buzau-Braila circulatia rutiera a fost complet închisă din cauza poleiului generalizat si a vântului puternic. De asemenea, aceeași sursă transmite că pe respectivul tronson de drum sunt instituite filtre.

UPDATE [09:38] 24 IAN 2019 ›

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza poleiului 2 autotrenuri au derapat şi s-au aşezat de- a curmezişul suprefeţei de rulare pe DN2B Buzău –Brăila, blocând traficul pe raza comunei Gălbinaşi.

Reamintim că, din cauza poleiului circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, a fost restricţionată pe DN2B Buzău –Brăila.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza poleiului circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, a fost restricţionată pe DN2B Buzău –Brăila.

Județul Buzău în zona joasă are la această oră COD PORTOCALIU de depuneri semnificative de polei, până la ora 11:00.

Urmează astfel de fenomene și în orele viitoare

Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul şi sud-vestul ţării se află, începând de joi de la ora 4 până vineri la ora 14.00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova şi la munte. În zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură vor fi precipitaţii abundente, astfel încât în intervalul menţionat se vor acumula cantităţi în general de 25 – 50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, unde şi vântul va avea intensificări cu rafale de 60 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada.În cea mai mare parte a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali va ninge mult, se va depune un strat nou de zăpadă, consistent, iar vântul se va intensifica.

În judeţele Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În judeţele Vaslui şi Vrancea vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului. Local şi temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40 – 55 km/h şi peste 70 km/h la munte, viscolind şi spulberând zăpada.

În nordul şi vestul Olteniei şi în nordul Munteniei va ploua, iar în centrul şi nord-estul Munteniei şi în sud-estul Moldovei vântul va sufla cu putere şi va fi polei.

Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice şi sud-estice, unde se vor acumula cantităţi de apă cuprinse în general între 10 şi 25 l/mp. De asemenea, în centrul şi nord-estul Munteniei şi în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 70 km/h şi se va semnala polei. Codul galben intră în vigoare joi la ora 4 şi va fi valabil până vineri la ora 14.00.

Etichete: ATENȚIE |  avertizări |  polei |  Restricții
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU