Curs valutar:
4.7607
4.2653
20 mai 2019 Ultimul update: 13:00
24 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 iulie 2018

Atenție, că nu s-a terminat! Bilanțul prăpădului provocat de potop

Sorin Dinco alte articole de Sorin Dinco
3 voturi 2440 vizualizari 0 comentarii

Două locuințe inundate în municipiul Buzău, alte 13 curți din care pompierii au scos apa cu motopompele, la fel ca și din 15 beciuri și subsoluri, precum și dintr-un pasaj din zona Vama Buzău – Dedeman, sunt câteva dintre cele mai fierbinți puncte de intervenție conjugată a serviciilor de specialitate, după potopul de ieri după-amiază.

Tot în raportul pagubelor întocmit de Prefectura Buzău este menționată și localitatea Cernătești, unde comunitatea locală și-a convocat oamenii pentru a interveni în salvarea a două beciuri și o curte, pentru a salva din bunurile gospodăriilor afectate de ploaia abundentă.

Gabi Cosma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, a declarat, în această dimineață, pentru Radio Focus:

”Potrivit unui raport operativ al Primăriei Colți, trei drumuri comunale, respectiv, drumurile 61, 71 și 78, au avut de suferit ca urmare a scurgerii de apă de pe versanți. S-a produs fenomenul de spălare a balastului, iar drumurile sunt impracticabile. Azi, la fața locului, o comisie formată din reprezentanți ai Prefecturii, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) și ai primăriei locale, e deplasată la Colți pentru a rezolva probleme de acolo.”

Conform sursei citate, specialiștii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor estimează că ploile de ieri au acumulat între 40 și 50 litri pe metru patrat, în intervalul orar 14:30 – 16:00. Forța apelor pe de râul Buzău a rupt, pentru a treia oară anul acesta, podul de tuburi improvizat în zona Scurtești – Balastiera Buzău, eliminând o variantă de traseu extrem de utilă în condițiile cozilor imense de mașini care așteaptă trecerea podului de la Mărăcineni, din ambele sensuri.

Reamintim că, tot ieri, în zona Podului de la Mărăcineni, o persoană a fost surprinsă de apă în mașina proprie și nu a mai putut ieși din vehicul. A fost nevoie de două echipaje de la ISU Buzău pentru a scoate șoferița intrată nu numai la apă, ci și în panică, din vehicul.

În zonele afectate, au fost dislocate 11 autospeciale și motopompe, iar ISU a emis un comunicat prin care atrage atenția că nenorocirile declanșate ieri se pot repeta: ”În continuare, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică COD GALBEN, evoluția efectelor generate de aceste tipuri de risc fiind permanent monitorizată de Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Buzău”, se menționează în comunicat.
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 3   -3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
285 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

272 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [19:40]  ACTUALITATE BUZAU

Accident cu 5 victime la iesirea din municipiu

201 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [10:39]  ACTUALITATE BUZAU

Cum vrea să rezolve primarul Toma problema RAM

588 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

483 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU