18h 24' ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 septembrie 2018

UPDATE Oras sub asediu/Atac interlop la o pizzerie din Dorobanți

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 4029 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [18:24] 17 SEP 2018 › Apar informatii de ultima ora in conflictul de la pizzeria din Dorobanti.Politia a transmis,in urma cu citeva minute ca:,,In baza mandatelor de perchezitie emise de Judecatoria Buzau au fost efectuate 6 perchezitii domiciluare pe raza municipiului Buzau.  Au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor obiecte contondente (ex.bastoane telescopice, crosa, maceta) si au fost depistati alti doi participanti.Se continua cercetarile pentru stabilirea participatiei persoanelor in incident si clarificarea tuturor aspectelor cauzei.

UPDATE [15:21] 17 SEP 2018 ›
Polițiștii buzoieni au reușit să dea de urma a trei indivizi care au luat parte la scandalul de astăzi din cartierul Dorobanți. Cei trei au fost prinși și duși la sediul Poliției Municipiului Buzău pentru audieri. Între timp, oamneii legii încearcă să dea și de urma celorlalți scandalagii.

Reamintim, șase persoane ar fi implicate în acest scandal. Astăzi, în jurul orei 13, scandalagiii  au ajuns în fața fast-food-ului din cartierul Dorobanți. Înarmați cu bîte, săbii şi bastoane telescopice, indivizii de etnie romă, membrii unui cunoscut clan de interlopi din Buzău, ar fi încercat să pună mîna pe patronul localului pentru a-i cere taxă de protecție. I-ar mai fi cerut și altă dată bani însă afaceristul ar fi refuzat, motiv pentru care astăzi au ajuns din nou la localul pe care îl deține acesta. Rănit ușor la mână, patronul s-a refugiat în fast-food, alături de angajații săi. Cum nu au reușit să-și ducă la bun sfîrșit misiunea, atacatorii au început să lovească în stânga și în dreapta. Au spart vitrinele fast-food-ului, ușile și geamurile, apoi s-au urcat în mașini şi au fugit. Iată ce povestește un buzoian care a asistat la întreaga scenă.

Un martor relatează

 “Eram aici peste drum. Au venit două mașini. Un S5 și un seria 3. S-au dat șase - șapte persoane jos cu cuțite, săbii și telescoape. Au spart șaormeria și s-au suit în mașină și au plecat. Am înțeles ceva de taxă de protecție. Angajații au început să țipe. Erau și copii în șaormerie. Îi știu pe câțiva dintre ei, pe unul Edi Marinescu, băiatul lui Nixon și doi veri de-ai lui. Vin și ne bat pe aici pentru că zic că umblăm cu niște persoane care au ei dușmănie. Nu e normal să se întâmple așa, dar asta e țara noastră".

Ce spune Poliţia

 Sesizați prin intermediul numărului unic de urgență 112, polițiștii au ajuns rapid la fața locului. Au găsit în apropierea fast food ului mașinile abandonate de atacatori. Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Amalia Călugăru a transmis: “La ora 12.39, prin sistemul național unic de apeluri de urgență 112 s-a sesizat că mai multe persoane au provocat mai multe distrugeri la o unitate comercială din municipiul Buzău. Din primele verificări effectuate la fața locului, se pare că mai multe personae au încercat să-l prindă pe porpiretarul unității comerciale, și au intrat în conflict cu acesta. În altercație s-a folosit sprei iritant lacrimogen  și obiecte contondente. Însă acesta a intrat în unitatea comercială fapt pentru care persoanele respective au provocat distrugeri unității comericale. Ulterior, după ce au fost provocate distrugeri la unitatea comercialăcele șase personae au plecat cu două autovehicule care au fost găsite abandonate de către polițiști pe raza municipiului Buzău. A fost deschis dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru prinderea principalilor bănuiți și pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei”.

În continuare  polițiștii fac cercetări pentru prinderea celorlalți trei indivizi  implicați în scandalul de astăzi.

 La scurt timp au aparut si reactiile din mediul politic.Seful PSD  Buzau ,deputatul Marcel Ciolacu,a scris pe contul sau de FB:,,Așa ceva este de netolerat!!! Autoritățile trebuie să reacționeze rapid, să îi prindă și să îi aducă în fața legii pe cei care au făcut asta. Iar dacă există astfel de grupări care se cred stat în stat și au impresia că își pot face propriile reguli, trebuie să dispară urgent din Buzău.
Siguranța cetățeanului și ordinea publică sunt lucruri de bază de la care nu trebuie să ne dăm niciun milimetru înapoi!"
 
 


UPDATE [13:22] 17 SEP 2018 › Polițiștii din Buzău îi caută în continuare pe bărbații care au atacat patronul unui fast food din oraș, provcând distrugeri importante în localul acestuia.
    Din spusele martorilor, cel puțin 6-7 indivizi ar fi implicați în acest scandal. Astăzi, în jurul orei 13, aceștia au ajuns în fața fast food ului din cartierul Dorobanți. Înarmați cu bâte, săbii si bastoane telescopice, indivizii de etnie romă, membrii unui cunoscut clan de interlopi din Buzău, ar fi încercat să pună mâna pe patronul localului pentru a-I cere taxă de protecție.  Rănit ușor la mână, bărbatul s-a refugiat în fast food, alături de angajații săi.  Cum nu au reușit să și ducă la bun sfârțit misiunea, atacatorii au început să lovească în stânga și în dreapta. AU spart  vitrinele fast food ului, ușile și geamurile, apoi s au urcat în mașini si au fugit.Sesizați prin intermediul numărului unic de urgență 112, polițiștii au ajuns rapid la fața locului. Au găsit în apropierea fast food ului mașinile abandonate de atacatori. În continuare se efectuează cercetări pentru prinderea persoanelor implicate în eveniment. S-au spart geamuri, s-a dat cu spray lacrimogen, s-au folosit obiecte contondente. Toate acestea au fost folosite de un grup de rromi care au spart un fast-food din Dorobanți pentru a-i cere socoteală patronului pe motiv că acesta nu ar dori să plătească taxă de protecție.
În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 12:39, un apel la 112 anunța scena halucinantă. Din primele verificări realizate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că s-a folosit atât spray lacrimogen, cât și obiecte contondente. Persoanele care au spart fast-foodul îl urmăreau pe proprietarul localului pentru a-i cere socoteală. Situația a degenerat rapid într-o luptă în stil mafiot, cu geamuri sparte, tăieturi și lovituri.
Agresorii nu l-au prins pe proprietar. Au fugit de la fața locului, ulterior mașinile lor fiind găsite abandonate de polițiști. la surt timp de la anuntarea evenimentului Politia a transmis un comunicat:,,Mai multe persoane au spart geamurile unui magazin fastfood în jurul orei 12.30. Din primele verificări la fața locului, s-a stabilit că mai multe persoane ar fi încercat să îl prindă pe proprietarului firmei și au intrat în conflict cu acesta. În altercație s-au folosit – spray iritant lacrimogen și obiecte contondente. Agresorii nu l-au putut prinde pe bărbat, au spart geamurile magazinului și au plecat cu două autoturisme. La scurt timp, polițiștii au găsit autoturismele în cauză, abandonate. În continuare, se efectuează cercetări, pentru depistarea persoanelor implicate în eveniment” – comunicat IPJ Buzău"Etichete: Dorobanți |  interlop |  pizzerie
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU