15 [IUN 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 15 iunie 2017

Aspectul de azi al Buzăului, 'opera' arhitectului-şef Victor Ţîrlea

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2322 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Aspectul urbanistic de azi al Buzăului, marcat de haos arhitectonic şi debandadă în materie de construcţii este, în mare parte, opera actualului arhitect-şef al municipiului, Victor Ţîrlea.

După cum se vede cu ochiul liber, în acest oraş, cine a fost şmecher şi a ştiut cum să-l ia pe Ţîrlea a construit ce-a vrut, cu sau fără autorizaţie, indiferent dacă a ridicat o casă, un hotel, un bloc, o clinică, sau o cîrciumă. În schimb, antreprenorii care au încercat să edifice construcţii care să se fi potrivit cu oraşul şi ambientul, au fost purtaţi pe drumuri, trimişi de la Ana la Caiafa, pînă cînd s-au lăsat păgubaşi. Practic, Buzăul n-a purtat amprenta unui adevărat specialist în arhitectură urbanistică, astfel că azi, nu avem o coerenţă în construire, fără respectul regimului de înălţime, cu un PUZ aproximativ şi clădiri pestriţe, fără locuri de parcare, pe scurt, municipiul reşedinţă de judeţ e un oraş scăpat de sub control, blocat din punct de vedere rutier şi fără prea mari posibilităţi de dezvoltare modernă. Totul s-a petrecut ca şi cum n-am fi avut arhitect-şef.

De ce tace primarul

Toate aceste chestiuni au fost, desigur, observate şi de actualul primar al Buzăului. De altfel, încă din campania electorală, candidatul Constantin Toma transmitea că, odată devenit primar va face ordine în Buzău, în materie de urbanism. „Dacă vom găsi nereguli, vom aplica legea şi vom merge, chiar pînă la demolarea unor imobile care s-au cosntruit ilegel”, declara candidatul Toma într-o emisiune la Focus TV, din campania electorală. Toma a fost ales, dar la un an după învestire, nu s-a remarcat prin nici o măsură concretă menită să îndrepte, măcar lucrurile în domeniul urbanismului. Cît despre toate cele care se ştiu şi a luat cunoştinţă şi domnia sa  în legătură cu Victor Ţîrlea, primarul în exerciţiu tace şi tace, deşi Constantin Toma comentează zilnic cîte ceva.


Etichete: arhitectului |  Aspectul |  Buzăului |  opera |  Victor |  Ţîrlea
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

17 aug 2017 [20:10]  ACTUALITATE BUZAU

Apa meteorica decide dacă Ciolacu e președinte

460 vizualizari Citeste tot
17 aug 2017 [13:54]  ACTUALITATE BUZAU

Revine canicula

234 vizualizari Citeste tot
17 aug 2017 [11:21]  MONDEN VRANCEA

Spectacol inedit în Vrancea

994 vizualizari Citeste tot
17 aug 2017 [07:52]  ACTUALITATE BUZAU

Spulberata pe trecerea de pietoni de un BMW

400 vizualizari Citeste tot
16 aug 2017 [11:19]  MONDEN BUZAU

Adina Răducan cântă cu Călin Geambașu

721 vizualizari Citeste tot
13 aug 2017 [13:48]  ACTUALITATE BUZAU

Accident cu șase victime la Șarînga

2513 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU