22 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 22 ianuarie 2019

Aproape S-F! Autobuze electrice pe străzile Buzăului

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1785 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Ceea ce părea greu de realizat, a devenit acum o certitudine. Pe străzile din Buzău vor circula în curînd autobuze electrice. Mijloacele de transport în comun vor fi achiziţionate cu fonduri europene printr-un program guvernamental derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Ieri, aleşii locali şi-au dat acordul pentru încheierea acordului cu ministerul Dezvoltării. Astfel, 2019 ar putea fi anul în care Buzăul se va poziționa pe harta marilor orașe unde transportul în comun atinge standarde europene. 

Gică Toader, director Transbus Buzău a explicat pentru Focus FM: "Ministerul Dezvoltării Regionale şi Admi­nistraţiei Publice din România, în parteneriat cu oraşele din România, au iniţiat un proiect în comun privind achiziţia de material rulant nou, cu zero emisii, concret autobuze electrice noi. Acest proiect este cofinanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Operaţional 2014-2020. Proiectul vizează exclusiv înlocuirea materialului rulant pe traseele sau rutele pe care operăm la acest nivel". 

În total, la Buzău vor ajunge 9 autobuze electrice ce vor avea o lungime de 12 metri și o capacitate de minim 29 de locuri pe scaune și minim 40 în picioare. Deși va mai dura pînă cînd mijloacele de transport vor ajunge în oraș, la acest moment fiind des­chisă licitația pentru achizi­ția lor, autoritățile locale deja știu ruta pe care acestea vor circula. Mai exact, este vorba despre traseul 10 din municipiul Buzău, adică cel mai lung dar și cea mai aglomerată rută, traversînd aproape întregul municipiu. 

 Din nou,Gică Toader, director Transbus Buzău: "În urma licitaţiei care se desfăşoară în acest moment vom primi 9 autobuze electrice urbane de 12 metri, 3 staţii de încărcare rapidă care vor fi montate la capăt de linie, vorbim de traseul 10 aici şi 9 staţii de încărcare lentă care vor fi montate în cadrul depoului Transbus. Vorbim de 0 emisii, deci nu mai poluăm în nici un fel şi acest lucru contribuie şi la îmbunătăţirea transportului urban". 

Investiția se va face cu fonduri europene, însă valoarea autobuzelor ce urmează să circule pe străzile municipiului Buzău se ridică la aproape 27 mili­oane de lei, cu TVA, în timp ce valoarea celor 12 stații de încărcare se ridică la aproape 3 milioane de lei.Etichete: Aproape |  Autobuze |  Buzăului |  electrice |  străzile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU