11 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 11 octombrie 2019

Anunț important pentru buzoieni: De luni se depun cererile pentru ajutoarele la încălzire

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 2720 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

De luni, buzoienii sunt așteptați să depună cererile pentru ajutoarele la încălzire. Persoanele cu venituri modeste vor primi o subvenție de la stat care să acopere o parte din cheltuielile cu încălzirea locuinței în timpul sezonului rece. În funcție de venituri, acestea pot acoperi chiar și integral valoarea facturii. În general, beneficiarii provin din rândul pensionarilor și persoanelor care primesc venitul minim garantat, cărora statul le subvenționează consumul de căldură, indiferent de sursa de încălzire.

Un morman de documente pentru ajutoare de doar 20 de lei. Este cazul a zeci de buzoieni care în aceste zile se pregătesc să-și completeze dosarele pe care de luni le pot depune la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Buzău, în vederea obținerii ajutoarelor pentru încălzirea din această iarnă. Ca în fiecare an, statul oferă ajutoare pentru decontarea costurilor cu încălzirea, indiferent de tipul de combustibil folosit , respectiv lemne, cărbune, gaze naturale, energie termică sau electrică. Înscrierile vor începe de luni, iar banii vor ajunge la beneficiarii selectați abia din luna decembrie, pentru facturile din luna noiembrie. ” Cererile pentru energia electrică se depun la sediul Regiei Autonome Municipale și la sediile asociațiilor de locatari și proprietari, pentru toate celelalte, pe care le-am enumerate, cererile se depun la sediul Direcției de Asistență Socială a municipiului Buzău. Luând în calcul numărul de cereri de ajutoare de încălzire de anul trecut, spre exemplu – când am avut la energia termică undeva la 345-350 de cereri ajutoare acordate, la gaze 153 – probabil că vom avea aproximativ același număr de cereri.” a declarat Gabriela Antonescu, director al Direcției de Asistență Socială din  Primăria Buzău.

Valoarea ajutoarelor diferă în funcție de combustibilul folosit, dar și de venitul familiei. De exemplu în cazul energiei termice, adică pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat, plafonul maxim este de 1082 de lei, iar ajutorul va fi de doar 10% din costul încălzirii. Pentru ca statul să plătească în întregime căldura de peste iarnă venitul pe membru de familie trebuie să fie sub 155 de lei.
Există și modificări. Începând de anul acesta se acceptă venituri mai mari în cazul celor care se încălzesc cu gaze și energie electrică, în schimb ajutorul va fi mai mic, respectiv de doar 20 de lei pe lună pentru venit de 750 de lei. “ S-au modificat plafoanele pentru ajutoarele de încălzire cu gaze naturale și cu energie electrică: ultima tranșă de venit s-a mărit, dar s-a diminuat puțin cuantumul ajutorului: pentru energie electrică pot depune cerere pentru ajutor persoanele care au până la 750 de lei pe membru de familie, acordându-se un ajutor de 20 de lei.” a declarat Gabriela Antonescu, director DAS.
Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței pe toată perioada sezonului rece, cererile trebuie depuse până pe data de 20 noiembrie.Etichete: ajutoarele |  Anunț |  încălzire |  buzoieni |  cererile |  depun |  important |  pentru |  pentru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU