20 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 20 februarie 2019

Anchete la școlile postliceale-sanitare

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1588 vizualizari 0 comentarii

În plin scandal al medicilor falși care au profesat în spitale fără a avea o zi de studiu în Medicină, Ministerul Educației cere ample controale în școlile postliceale sanitare. Inspectoratul Școlar Buzău a demarat începând de luni verificările, la solicitarea Corpului de Control al ministrului Educației.     Printre altele, inspectorii verifică diplomele eliberate, precum şi modul în care se efectuează stagiile de practică. Inspectorul general adjunct al I.Ș.J. Buzău, Nela Wamsiedel, spune:  "Începînd de luni, facem verificări la toate cele 6 şcoli postliceale sanitare şi de asistenţă pedagogică. Avem drept obiective numărarea calificărilor pe ani de studiu, dacă sînt autorizate şi antedatate pentru anul şcolar 2018-2019, efectuăm o sinteză a tuturor inspectoratelor şcolare, tematice şi din ultimii doi ani pentru fiecare unitate postliceală din cele 6. Verificăm şi graficul anilor pentru stagiile de practică, pe grupe de pregătire pe ani de studii, laboratoare, tehnologii, etc.  Verificările sînt tot pentru ultimii doi ani." 
De asemenea, I.Ş.J. Buzău va face în perioada următoare o monitorizare săptămînală a prezenţei elevilor şi cadrelor didactice la cursuri pe stagiile de practică. "Vom monitoriza, săptămînal, prezenţa la cursuri pe stagiile de practică, atît pentru cadrele didactice cît şi pentru elevi. Nu în ultimul rînd, vom verifica toate actele de studii elaborate începînd cu 2016, precum şi confruntările cu registrele şi cataloagele şcolare", afirmă inspectorul general adjunct al I.Ş.J., Nela Wamsiedel. 
Conducerile școlilor postliceale sanitare spun că verificările sînt binevenite, pentru că scandalul medicilor şi asistenţilor falși care a zguduit întregul sistem medical din România, aruncă semne de întrebare asupra tuturor unităților de învățământ de profil și numai o verificare atentă și sancționare a celor găsite în neregulă ar putea duce la limpezirea apelor. Directorul Școlii Posliceale "Vasile Alecsandri" din Buzău, Aida Ioniță, spune: "Ne afectează foarte mult pentru că sîntem în etapa de popularizare a şcolii pentru a atrage elevi. Din ştirile care au apărut, concluzia generală a fost că toate şcolile postliceale din ţară emit diplome false. Lucru neadevărat, incorect pentru şcolile care-şi desfăşoară corect activitatea. Noi desfăşurăm activitate practică în toate spitalele din Buzău, avem convenţii cu farmacii pentru practică. Ne afectează foarte mult"
În judeţul Buzău sînt autorizate să funcţioneze şase unităţi postliceale cu profil sanitar.Etichete: Anchete |  școlile |  postliceale |  sanitare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 noi 2019 [14:56]  ACTUALITATE BUZAU

Buzăul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă

1367 vizualizari Citeste tot
13 noi 2019 [14:40]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă de joi cu podul Metalurgica

720 vizualizari Citeste tot
13 noi 2019 [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Sânge de la polițiști VIDEO

915 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:35]  ACTUALITATE BUZAU

Se schimbă vremea. VÂNT PUTERNIC

887 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Impact frontal. Doi șoferi la spital

813 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [10:10]  ACTUALITATE BUZAU

Ce taxă importantă ar putea dispărea

848 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU