03 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 03 iunie 2019

Amenințare de COD ROȘU

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1424 vizualizari 0 comentarii
Amenințare de COD ROȘU

Din rău în mai rău. Meteorologii ar putea emite cod roșu de vreme severă în județul Buzău, unde sunt așteptate precipitații abundente, de până la 80 de litri pe metru pătrat. 
Buzăul, dar și alte județe din sudul și sud estul țării, sunt până marți dimineață la ora 6.00 sub cod portocaliu de vreme severă. Meteorologii spun că în acest timp, pentru câteva zeci de minute, ar putea fi însă emise avertizări now casting cod roșu, dacă vor fi manifestări violente ale vremii.

”Până joi, se menține instabilitatea atmosferică accentuată și este de așteptat să se acumuleze cantități de peste 50 de litri cam în fiecare zi până joi. În județele avertizate cu cod portocaliu nu vor mai fi emise avertizări pentru fenomene severe imediate tot de culoare portocalie, ci doar dacă se impune, va fi emis cod roșu.  Codurile roșii se emit atunci când există posibilitatea apariției vântului cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni și cantități importante de precipitații căzute într un timp foarte scurt”, a declarat Florinela Georgescu de la ANM.

Totodată, hidrologii avertizează că precipitații prognozate în intervalul următor, în cantitate foarte mare, peste ploile din ultimele 72 de ore, pot duce la inundații serioase în regiune, Buzăul fiind deja lovit de furia naturii.

Județul Buzău este sub cod portocaliu de ploi și vijelii până marți la ora 6.00, dar vremea instabilă va ține până joi, timp în care se menține ridicat riscul producerii de inundații și viituri.
Etichete: Amenințare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU