Curs valutar:
4.6605
4.1120
12 decembrie 2018 Ultimul update: 09:26


BREAKING NEWS Buzau
12h 39' ACTUALITATE Buzau
Joi, 14 decembrie 2017

ALERTĂ. S-a rupt o punte, 6 femei căzute în apă VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2101 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [12:39] 14 DEC 2017 › O nenorocire s-a întîmplat în această dimineaţă la Tisău, în judeţul Buzău. O punte pe care se aflau mai multe persoane, majoritatea femei în vârstă care se întorceau de la biserică, s-a rupt. 6 oameni au căzut în gol, de la circa 5 metri înălţime, direct pe bolovani. Apa pârâului Tisău măsoară circa 20 de centimetri astfel că nu a fost risc de înec, ci doar hipotermie. La aceasta se adaugă şocul şi riscurile căderii în gol de la circa cinci metri.Trei dintre victime au fost preluate de salvările Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău  iar alte trei persoane au fost duse la spital cu autospeciala de transport victime multiple din cadrul ISU Buzău.  Localnicele rănite au vârste cuprinse între 32 şi 77 de ani şi au traumatisme multiple: de coloană cervicală, de bazin şi abdominale. Toate rămîn internate.

La momentul incidentului, pe puntea peste pârârul Tisău care leagă comuna reşedinţă de cătunul Valea Tisăului se aflau mai multe care femei care se întorceau acasă de la biserică. Puntea s-a rupt sub greutatea grupului, iar şase dintre femei au căzut în albia pîrâului, de la o înălţime de circa 4-5 metri. Femeile, multe în vârstă în cazul cărora recuperarea va fi extrem de dificilă, s-au lovit de pietrele din albia rîului. Au fost momente de coşmar şi doar o minune a făcut ca incidentul să nu se transforme într-o tragedie. Unele dintre victime au fost salvate de localnici, altele de pompierii veniţi la faţa locului. nu a fost risc de înec pentru că pârâul nu are ân această perioadă mai mult de 20 de centimetri, însă impactul de la o înălţime atât de mare a fost îngrozitor pentru bătrâne.

După incident, la faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Poliţiei, care au deschis dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Puntea care s-a rupt la Tisău este în administrarea  Primăriei localităţii Tisău. Primarul comunei Mihai Cristian spune că de-a lungul vremii a făcut numeroase rapoarte către autorităţile judeţene în care ar fi arătat situaţia jalnică în care se află puntea pietonală pe care zilnic o traversau zeci şi zeci de persoane, însă fără a fi ajutat în vreun fel să reabilizereLocalnicii ,la idul lor ,zic că puntea are o vechime de cel puţin 50 de ani, timp în care s-au făcut doar mici reparaţii la calea de rulare, dar niciodată nu a fost înlocuit sistemul de susţinere, care joi a cedat.


UPDATE [10:28] 14 DEC 2017 › Oamenii au cazut de la 5 meri inaltime,dupa ce sufele puntii s-au rupt'.Victimele,toate femei, se aflau la mijlocul puntii pe care erau mai multe persone care incercau sa o tranziteze.Toate persoanele au fost scoase din apa iar doua dintre ele au acuzat dureri la sold ,coloana si picioare .Ele au fost urcate in ambulante de catre salvatorii de la ISU ajutati de sateni si transportate la spital.Celelalte victime sunt mai bine si se deplaseaza singure.Primarul comunei Tisau,Cristian Marin, a declarat pentru Focus FM ca puntea este foarte veche si este tranzitata de sute de oameni pe zi.


O punte pe care se aflau mai mulţi oameni s-a rupt în urmă cu puţin timp, la Tisău, în judeţul Buzău. Sase oameni ar fi căzut în apă, dar ar fi reuşit să iasă, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Din primele informaţii, incidentul s-a produs pe puntea peste pârârul Valea Tisăului iar cel puţin patru oameni ar fi căzut în apă.

Apelul venit la 112 prin care se solicită ajutor arată că  oamenii ar fi reuşit să se salveze, însă exâistă risc de hipotermie. La faţa locului au plecat mai multe ambulanţe dar şi pompieri din cadrul ISU Buzău. ( Revenim cu informaţii)Etichete: ALERTA |  cazuti |  oameni |  punte
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
254 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
145 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU