16h 38' ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 iulie 2018

Alertă! O femeie a murit otravită cu ciuperci

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2005 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [16:38] 23 IUL 2018 ›
”Orice oră contează când ești intoxicat!”, a declarat, pentru Focus TV, șefa Direcției Județene pentru Sănătate Publică (DJSP), pe marginea cazului de la Pătârlagele, cu final tragic, săptămâna trecută, la București. ”Pacienta a refuzat orice altă investigație detaliată în Spitalul Județean Buzău, și, pe proprie răspundere, a părăsit unitatea medicală în jurul orei 22, fără ca noi să știm exact unde, la București, s-a produs decesul”, a explicat Carmen Scântei.

Pagina de internet a instituției a fost reactualizată în cursul zilei de azi: ”Noi nu avem altă obligație decât să reamintim oamenilor ce trebuie să facă în astfel de cazuri. În primul rând, să nu refuze ajutorul medical, să nu se auto-trateze dar mai ales să nu meargă pe ideile vechi, de genul linguriței de argint care ar indica gradul de toxicitate al ciupercilor, de pildă.”

Curios, lucru ce reiese din raportul prezentat la DJSP, ciupercile care ar fi cauzat decesul femeii din Pătârlagele, după ce au fost culese de soțul acesteia, au fost preparate și consumate atât de victimă, cât și de soț, dar și de o familie vecină. ”Fiind anunțate de noi și de toată lumea, de altfel, aceste persoane au refuzat orice examinare medicală, spunând că ei nu au prezentat niciun semn de infecție”, a precizat Carmen Scântei.

De la Unitatea de Primire Urgențe, medicul de gardă a confirmat reporterilor Focus TV că astfel de cazuri de intoxicare sunt foarte frecvente, numai luna aceasta, când ciupercile chiar ies la propriu ”ca după ploaie”, înregistrându-se peste 10 intervenții. Autoritățile sanitare din Buzău sînt în alertă. O femeie din zona de munte a judeţului şi-a pierdut viaţa după ce ar fi consumat ciuperci otrăvitoare. Este vorba despre o pacientă de 55 de ani, din oraşul Pătîrlagele. 

Din primele date, femeia ar fi ajuns marţea trecută la Spitalul Orăşenesc Nehoiu simțindu-se foarte rău. Buzoianca prezenta febră, dureri abdominale, și vărsături, după ce, conform spuselor familiei, ar fi mîncat ciuperci. Femeia a rămas în spital, unde i s-a administrat tratament, iar a doua zi a fost lăsată să plece acasă. Pacienta se simţea mai bine, dar i s-a recomandat să revină la spital, în caz de nevoie. Ceea ce s-a şi întîmplat. 

În după-amiaza aceleiaşi zile, buzoianca a ajuns din nou pe mîinile medicilor din Nehoiu, cu semne de şoc toxic. Medicii au decis atunci să o trimită la Spitalul Judeţean Buzău, pentru investigaţii amănunţite. Aici, după ce ar fi fost investigată, femeia ar fi solicitat, împreună cu familia, externarea. În cele din urmă, însă, starea buzoiencei s-ar fi agravat, astfel că a ajuns la o clinică din Capitală, unde şi-a pierdut viața.

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Buzău susţin chiar la au susţinut o conferinţă de presă pe această temă.


Etichete: Alerta |  ciuperci |  femeie |  murit |  otravita
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU