BREAKING NEWS Buzau
21h 31' ACTUALITATE Buzau
Duminică, 23 februarie 2020

Alertă de coronavirus! Femeie venită din Italia, luată de salvare, din parcare de la Kaufland

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 4532 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [21:31] 23 FEB 2020 ›

Buzoianca de 52 de ani care a venit din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului, va înnopta într-o clădire dezafectată de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, special amenajată pentru ea, iar luni dimineață va fi transferată în fosta tabără de la Arbănași, spațiu identificat și stabilit de autorități pentru monitorizarea eventualilor suspecți de coronavirus.  

” Doamna a venit din Italia cu un microbuz, cu mai multe persoane, a coborât în parcarea unui hipermarket. Doamna a sunat la dispecerat la 112, s-a recomandat, a spus că vine dintr-o zonă în carantină și că a intrat în contact cu o persoană, cu o prietenă, care ar avea simptome de boală. Persoana respectivă nu ar fi fost confirmată ca având coronavirus, însă are simptome de gripă, febră, etc. Am luat legătura cu epidemiologul din DSP , care a anunțat Centrul Național de Boli Transmisibile și s-a comunicat că femeia trebuie izolată și trebuie să-i fie recoltate probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu. 

După ce a coborât din microbuz, femeia a așteptat salvarea care să o preia cel puțin 40 de minute. 

” A fost trimisă o ambulanță în parcare , aceasta procedură de pregatire a ambulanței a durat o perioadă mai mare, echipajul a trebuit să se echipeze, a durat în jur de 40 de minute,  echipajul trebuia să poarte acel echipament, trebuia pregatita izoleta. Pacienta a fost ridicată și în această noapte va staționa in incinta Spitalului Judetean, în sectia de Boli Infectioase, într-o altă clădire decât cea în care sunt pacienții. E vorba despre o clădire dezafectată care a fost pregătită pentru pacientă. Luni i se prelevează probe  care vor fi trimise la București iar ea va fi fusă în fosta tabără de la Arbănași unde va fi izolată și monitorizată”, a mai spus Ungureanu. 

Reprezentantul DSP Buzău a adăugat că pacienta nu prezintă semne de boală, ea fiind investigată duminică seară de medicul șef de la UPU și de epidemiolog. 

”Femeia a declarat că a intrat în contact cu o prietentă care prezintă o simptomatologiue a gripei. Până nu prelevăm probe și nu trimitem la București și până nu avem niște date concrete, nu putem spune mai multe”, a mai spus Ungureanu/ 


 UPDATE [20:22] 23 FEB 2020 › Persoanele care au călătorit în autocar alături de buzoianca de  52 de ani, care a intrat în contact cu o persoană ce are semne de coronavirus, și-au continuat drumul spre Galați. Aici, pasagerii vor fi preluați de autoritățile din acest județ, investigați medical, și în funcție de starea lor, vor fi transportați la spital ori trimiși acasă, în carantină. 

UPDATE [20:20] 23 FEB 2020 › Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, femeia ar fi fost transportată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, unde medicii ar investiga-o în detaliu, urmând a se decide dacă va fi trimisă la București ori în fosta tabără de la Arbănași, acolo unde autoritățile au decis că e spațiul potrivit pentru eventualii suspecți de coronavirus.


Alertă de gradul zero la nivelul județului Buzău după ce o femeie de 52 de ani a ajuns în municipiu din Italia, unde a intrat în contact cu o persoană care prezintă simptomele unei infecții cu coronavirus. 

Femeia a plecat din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului. Buzoianca de 40 de ani a călătorit spre casă cu un autocar, alături de alți români. În mașină, femeia ar fi primit vestea prin telefon că cea cu care a lucrat în Italia ar fi început să aibă simptome de boală. 

Buzoianca  a alertat autoritățile iar când a coborât în parcarea supermaket-ului Kaufland, a fost preluată de o salvare, fiind izolată  în capsula specială pentru astfel de cazuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, buzoianca ar fi fost trimisă la Secția de Boli Infecțioase,  urmând a fi dispuse măsuri în orele următoare. Etichete: Alertă |  coronavirus |  Femeie |  Italia |  Kaufland |  luată |  parcare |  salvare |  venită
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU