09 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 09 august 2018

Albinele au creat panică în Crâng

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1276 vizualizari 0 comentarii

S-a creat panică astăzi în cel mai mare parc al Buzăului unde, muncitorii care se ocupau de toaletarea copacilor, au dat peste un roi de albine. Acțiunea de toaletare a pomilor s-a anulat de teama insectelor care pot deveni periculoase în orice moment.

O echipă de muncitori de la URBIS Serv acționa astăzi, în jurul orei 13:30 în parcul Crâng. Oamenii  fuseseră trimiși acolo pentru a toaleta copacii, numai că la un moment dat, au dat peste un roi de albine, iar acțiunea a fost anulată. Întrucât exista riscul ca insectele să devină agresive, muncitorii de la Urbis Serv au sunat la 112 și au cerut sprijinul autorităților care au rol să intervină în astfel de cazuri. La fața locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi. Aceștia au izolat zona și de asemenea au cerut spriijinul unui apicultor pentru a îndepărta  insectele furioase. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit de pe urma acestui episod, nefiind necesară prezența unui echipaj medical în zonă.
Albinele pot deveni agresive și sunt extrem de periculoase atunci când atacă. O adevărată tragedie a avut loc în luna mai, la Aldeni, în județul Buzău, din cauza acestor insecte. Doi bărbați de 33 și 42 de ani, care ajutau la transportul a peste 100 de stupi, au murit după ce au fost înţepaţi de zeci de albine.  Poliţia Buzău a deschis dosar penal în rem pentru ucidere din culpă în cazul acestei tragedii, pentru a vedea dacă s-au respectat toate regulile impuse de legislaţia în vigoare în materie de transport albine.Etichete: Albinele |  Crâng |  creat |  panică
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

425 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
371 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU