29 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 29 octombrie 2019

AJVPS, despre paznicii care au dat mâna cu infractorii: ”Bine că au fost prinși. Demarăm o anchetă internă”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2620 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Conducerea AJVPS Buzău anunță demararea unei anchete interne după ce Poliția a făcut public cazul braconierilor care vânau pe fondurile de vânătoare ale asociației beneficiind de sprijinul paznicilor de vânătoare, care s-au asociat astfel cu cei certați cu legea.
 
Directorul AJVPS, Dragoș Ștefănescu, a declarat pentru Focus Tv că a pornit o anchetă internă dar și că va da tot concursul Poliției și va oferi sprijinul necesar pentru ca cei care au încălcat legea să poată fi trași la răspundere.
”Sunt implicați mai mulți vânători, inclusiv membri ai noștri și un paznic de vânătoare. Nu am alte detalii, o să aflăm după ce discutăm cu Poliția.   E foarte bine că au fost prinși și o să dăm tot concursul să  se finalizeze cercetările . Demarăm și o anchetă internă ”, a spus Ștefănescu.  

Polițiștii din Buzău au destructurat luna aceasta o rețea de braconieri, indivizi care, unii dintre ei, aduceau ilegal arme din străinătate, și fie le vindeau, fie le foloseau personal.
Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, acţiunea împotriva celor care deţin ilegal arme de vânătoare şi participă la partide ilegale de vânătoare a debutat la începutul lunii, când poliţiştii au descins la locuinţele a doi bărbaţi din Gura Teghii, posesori de arme de vânătoare, cu privire la care existau date că au preocupări în ceea ce priveşte braconajul cinegetic.În urma desfăşurării percheziţiei, poliţiştii au ridicat două arme de vânătoare, aproximativ 220 de cartuşe de vânătoare, precum şi peste 50 de kilograme de carne de vânat în diferite stadii de preparare, un craniu de urs, un trofeu de cerb şi fragmente osoase de porc mistreţ.
Ulterior, 10 percheziţii au fost făcute la adrese din Mărăcineni, Verneşti, Gălbinaşi, Scorţoasa, Merei şi în municipiul Buzău. De această dată, vizaţi au fost patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 61 de ani din Merei,
Mărăcineni şi Buzău.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 14 arme, din care 11 letale, deţinute legal şi folosite la activităţi de braconaj, aproape 2200 cartuşe, o arbaletă cu 3 săgeţi cu vârfuri metalice, 5,6 kg de alice, mai multe dispozitive pentru confecţionarea cartuşelor, precum şi dispozitive pentru transformarea armelor cu care indivizii vânau. Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi 129 de kilograme carne vânat (mistreţ, căprior, iepure).
Din cercetări a reieşit că unul dintre bănuiţi, în vârstă de 45 de ani, din Mărăcineni, ar fi introdus ilegal în ţară arme şi muniţii, pe care ulterior
le-ar fi pus în circulaţie către ceilalţi buzoieni şi totodată le-ar fi folosit la braconaj.
În final, poliţiştii buzoieni au descins la o altă locaţie din Insula Mare a Brăilei, la domiciliul unui bărbat de 59 de ani, de unde au ridicat pentru continuarea cercetărilor 9.035 cartuşe de calibre diferite, susceptibile a fi introduse ilegal în ţară, precum şi peste 2.500 exemplare păsări, sitari, ciocârlii, raţe becaţine, etc, despre care specialiştii urmează să stabilească dacă fac parte  dins pecii protejate.
În acest dosar, în care poliţiştii apreciază că au realizat cea mai mare captură de arme de vânătoare şi muniţie din ultimii  ani, 8 persoane sunt cercetate pentru braconaj şi pentru introducerea în ţară în mod ilegal a unor arme şi muniţii, iar un bărbat a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Suspecţii desfăşurau activităţi de braconaj pe un fond privat, dar şi pe mai multe fonduri de vânătoare ale AJVPS.
Cercetările au scos la iveală chiar implicarea unui paznic de vânătoare, asupra căruia există suspiciunea de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
 Etichete: AJVPS |  anchetă |  Demarăm |  despre |  Foarte |  infractorii |  internă |  paznicii |  prinși
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU