06 [IUN 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 06 iunie 2018

Administrator parc: ”Am trecut de la Trabant la Mercedes!”

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1474 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Parcurile din municipiul Buzău vor căpăta un alt aer odată cu noua achiziție făcută de administrația municipiului. O barcă specială, performantă, unică în România, cu care de acum încolo vor fi curățate lacurile din toate parcurile din oraș, a ajuns la Buzău și a fost testată, astăzi, pe lacul din Parcul Tineretului.  


Ambarcațiunea cosește efectiv vegetația care crește în apă, vegetație care dă un aspect neîngrijit lacurilor și care poate duce inclusiv la asfixierea faunei. ”Utilajul vechi pe care l-am folosit noi era, ca să facă o clasare, Trabantul pe lângă Mercedes. Cu acel utilaj nu am reușit în nici o vară să asigurăm luciul de apă fără iarbă. Cu acest utilaj, dacă luăm în considerare ce scrie în cartea tehnică și ce am văzut noi când l-am testat, înainte să îl cumpărăm, vom putea să avem luciul de apă curat, în 2 săptămâni. Avantajul major este că această mașină smulge vegetația, utilajul vechi nu reușea nici pe o distanță de 10 metri această operațiune... Acum vom putea să extragem cam 7-8 tone de vegetație pe oră.” a explicat, referitor la performanțele noului utilaj, Alexandru Dunel de la Administrația Parcurilor din Buzău.


Noua tehnologie a fost importată din Olanda și a costat Primăria Buzău 90 000 euro. Încărcătura maximă pe furcă, la o singură ridicare, este de 400 de kg. Un inginer a venit  special din Olanda pentru a-l instrui pe angajatul Urbis Serv în grija căruia va fi lăsat utilajul. 
În țară mai există o singură barcă de acest tip, dar cu un nivel de performanță mai slab decît cea de la Buzău. Etichete: Buzau  |  lacuri |  parcuri |  vegetatie |  utilaj
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

422 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
368 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU